Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το πιστοποιητικό που θα λαμβάνει ο πολίτης μετά τον εμβολιασμό

Πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

12 Ιανουαρίου 2021 15:40
Κορωνοϊός: Αυτό είναι το πιστοποιητικό που θα λαμβάνει ο πολίτης μετά τον εμβολιασμό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Το ψηφιακό πιστοποιητικό που θα λαμβάνει ο πολίτης μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Επίσης, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού τα άτομα άνω των 85 ετών για το εμβόλιο.

Όσοι λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα μπορούν να παίρνουν σε ψηφιακή μορφή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα μπορούν να το αξιοποιούν για προσωπική χρήση και θα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του εμβολιαζόμενου.

Τα στοιχεία αυτά θα αφορούν το πότε εμβολιάστηκε αλλά και άλλες πληροφορίες.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό

Στο έγγραφο καταγράφεται το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του αλλά και η ημερομηνίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Κορωνοϊός: Ανατροπή στον εμβολιασμό: Στον "ύπνο" πιάστηκαν τα νοσοκομεία - Μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα

Κορωνοϊός: Με την κατάσταση του κορωνοϊού να είναι αρκετά δύσκολη στην Ελλάδα φαίνεται πως προχωρούν οι εμβολιασμοί με τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών να είναι οι επόμενοι που θα λάβουν το εμβόλιο. Επίσης ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει lockdown τύπου Μαρτίου.

Συγκεκριμένα υπάρχει μεγάλη ανατροπή στους εμβολιασμούς και ιδιαίτερα με τα νοσοκομεία όπου οι ηλικιωμένοι λαμβάνουν μήνυμα στο κινητό ώστε να πάνε να κάνουν την δόση του εμβολίου σε νοσοκομεία και όχι σε Κέντρα Υγείας, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.

Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση που επικρατεί για την απόφαση των νοσοκομείων

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, καθώς κανένας δεν τους είχε ενημερώσει ότι οι εμβολιασμοί των πολιτών δεν θα διεξαχθούν στα Κέντρα Υγείας. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι ηλικιωμένοι θα χρειαστεί να ταξιδέψουν έως και 2,5 ώρες για να μεταβούν σε νοσοκομείο για τον εμβολιασμό τους ή ακόμα και από νησί σε νησί.

Το πρόβλημα προέκυψε λόγω μειωμένων προσλήψεων προσωπικού στα Κέντρα Υγείας. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι σε πολλά νοσοκομεία, μάλιστα, που ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των υγειονομικών, τα εμβολιαστικά κέντρα «ξεστήθηκαν».

«Τα εμβολιαστικά κέντρα για το εμβόλιο του κορωνοϊού στα νοσοκομεία σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν λίγες ημέρες για τον εμβολιασμό μόνο του υγειονομικού προσωπικού. Για τη λειτουργία τους έχει διατεθεί προσωπικό πάνω από 20 άτομα στο κάθε νοσοκομείο αποδυναμώνοντας από προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό άλλες λειτουργίες των νοσοκομείων.

Επίσης στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων απασχολούνται τα μέλη των επιτροπών λοιμώξεων που επιτελούν σοβαρό έργο στην οργάνωση των νοσοκομείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού σχεδιάστηκαν να λειτουργήσουν 1018 εμβολιαστοκά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Παρακάτω δείτε μήνυμα σε κινητό ηλικιωμένου, που τον ενημερώνει για τον εμβολιασμό του στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, «Γ. Γεννηματάς»:

Αυτό είναι το μήνυμα που έλαβε ένας ηλικιωμένος για τον εμβολιασμό του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share