Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η βόμβα της χρονιάς: «Κλειστά ως το τέλος του 2021 τα...»

Κυριάκο ρίχτο

10 Ιανουαρίου 2021 11:50
Η βόμβα της χρονιάς: «Κλειστά ως το τέλος του 2021 τα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί έναν από τους πιο μεγάλους γρίφους που θα κληθεί να λύσει η κυβέρνηση. Μπορεί δημοτικά και νηπιαγωγεία να ανοίγουν τη Δευτέρα, όμως η πιο δύσκολη εξίσωση για τους λοιμωξιολόγους είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Κι αυτό γιατί οι μαθητές στις συγκεκριμένες βαθμίδες έχει αποδειχθεί ότι πειθαρχούν πολύ λιγότερο στα μέτρα προστασίας απ’ ό,τι τα πιτσιρίκια σε δημοτικό και νηπιαγωγεία.

Γι’ αυτό και οι επιστημονικές φωνές που ζητούν να μην ανοίξουν ως το τέλος της χρονιάς καθόλου τα γυμνάσια και οι δυο πρώτες τάξεις του λυκείου ολοένα και πληθαίνουν.

Η βόμβα της χρονιάς: «Κλειστά ως το τέλος του 2021 τα...»

Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης άποψης θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρει η κυβέρνηση καθώς έχουμε μπει πλέον στο τελευταίο εξάμηνο της πανδημίας και κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Μάλιστα ένας από τους πιο επιφανείς επιστήμονες, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τις προτάσεις του οποίου ακούει πάντα με προσοχή η κυβέρνηση, μιλώντας στο Open ήταν ξεκάθαρος:

«Η Γ’ Λυκείου είναι διαφορετική περίπτωση λόγω των πανελληνίων εξετάσεων. Τα Γυμνάσια και η Α’ και Β’ Λυκείου, θεωρώ, ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Μπορεί αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο σενάριο να μην είναι το βασικό κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων, αν όμως τις επόμενες μέρες επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που μιλούν για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τότε δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί το Plan b’.

Να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου δηλαδή, να γίνουν οι Πανελλαδικές με περιορισμένη ύλη και γυμνάσιο και οι 2 πρώτες τάξεις του λυκείου να μην ανοίξουν ως το τέλος της χρονιάς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share