Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Άνοιγμα σχολείων: Τα 5 νέα μέτρα που θα δουν οι μαθητές από Δευτέρα

Μεγάλη προσοχή προς γονείς και μαθητές!

9 Ιανουαρίου 2021 12:44
Άνοιγμα σχολείων: Τα 5 νέα μέτρα που θα δουν οι μαθητές από Δευτέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η απόφαση των επιστημόνων ελήφθη ύστερα από εξαντλητικές συζητήσεις και ζωηρές διαφωνίες. Δημοτικά και νηπιαγωγεία ανοίγουν ξανά από Δευτέρα σε αντίθεση με γυμνάσια και λύκεια.

Τα τελευταία δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν τις αρχές του Φλεβάρη καθώς οι λοιμωξιολόγοι αναμένουν στο επόμενο δεκαήμερο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Κι είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να ρισκάρουν ένα βεβιασμένο άνοιγμα τους όταν το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα είναι υψηλό.

Το σίγουρο λοιπόν είναι μόνο το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων και αυτό θα συνοδευτεί με νέα, αυστηρά μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού.

Έτσι, εκτός από τα δωρεάν και συστηματικά τεστ που θα γίνονται στους εκπαιδευτικούς οι μαθητές από Δευτέρα θα δουν αλλαγές στα σχολεία.

Άνοιγμα σχολείων: Τα 5 νέα μέτρα που θα δουν οι μαθητές από Δευτέρα

Αναλυτικά τα 5 μέτρα που θα ισχύσουν:

  1. Διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι αναγκαίο και εφικτό. Βασικός στόχος η αποφυγή συγχρωτισμού γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.
  2. Χρήση περισσοτέρων εισόδων της εκάστοτε σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν
  3. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  4. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ
  5. Ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων

Όπως σχολιάζουν κύκλοι του Μαξίμου στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν ανοιχτά δημοτικά και νηπιαγωγεία και να μην πάμε σε μια λύση-ακορντεόν με συνεχή ανοίγματα και κλεισίματα.

Τονίζουν με νόημα όμως ότι η διαδικασία είναι δυναμική και αν τις προσεχείς μέρες δούμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά. Η κατάσταση θα επαναξετάζεται και θα αξιολογείται διαρκώς ανάλογα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share