Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Οριστικό! Παράταση του lockdown - Μέχρι πότε

Αναλυτικά τα μέτρα

8 Ιανουαρίου 2021 18:31
Κορωνοϊός: Οριστικό! Παράταση του lockdown - Μέχρι πότε
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την παράταση του lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας, τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή την εισήγηση των λοιμωξιολόγων και κρατά κλειστό το λιανεμπόριο μέχρι και τα ξημερώματα της 18ης Ιανουαρίου. Δίνεται δηλαδή παράταση των μέτρων για τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία, όπως επίσης και στα μέτρα για τις εκκλησίες.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ενώ τα καταστήματα διατηρούν κατεβασμένα τα ρολά τους, μέχρι να ξανανοίξουν με το click away.

Πρόσθεσε πως συνεχίζουν να ισχύουν και οι απαγορεύσεις για το κυνήγι και το ψάρεμα. Επίσης, παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα για την κυκλοφορία και για τη λειτουργία των Ιερών Ναών.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε για μία ακόμα φορά, από την κα Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, ότι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ανοίξουν για τη δια ζώσης εκπαίδευση τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα σχολεία ειδικής αγωγής, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως τις 18/1:

  1. Ισχύουν όλα τα μέτρα που ισχύουν όπως μάσκα σε εσωτερικούς εξωτερικούς χωρους χρήση αντισηπτικών
  2. Στους βρεφονηπιακούς προαιρετική η μάσκα για τους μαθητές.
  3. Θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες και στις περιοχές με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.
  4. Λιανεμπόριο, κομμωτήρια, εκκλησίες, τηλεργασία
  5. Παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών.
  6. Παρατείνεται η απαγόρευση κυνηγίου και ψαρέματος
  7. Για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το ισχύον καθεστώς: δηλαδή τέλεση λειτουργιών και χωρίς παρουσία πιστών, ενώ οι κηδείες θα γίνονται με έως 9 άτομα με πρώτου βαθμόυ συγγενών
  8. Στις εταιρίες συνεχίζεται η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό καθώς και η εξυπηρέτηση κοινού με ραντεβού και σε έκτακτες περιπτώσεις
  9. Στα δικαστήρια θα συνεχίζουν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες. Σε ισχύ τα μέτρα για ανώτατο όριο 15 άτομα στην αίθουσα και απόσταση 1,5 μέτρα
  10. Αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό για 7 ημέρες. Επιπρόσθετα και αρνητικό τεστ rapid test. Ειδικά για τους επιβάτες από το ΗΒ θα υπόκεινται και σε rapid test στην Ελλάδα, πριν τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, ενώ θα κάνουν τεστ και κατά την αναχώρησή τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share