Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Lockdown: Την Δευτέρα ξεκινούν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία - Με τηλεκπαίδευση από σήμερα λύκεια και γυμνάσια

Πως θα μετακινηθούν οι μαθητές

8 Ιανουαρίου 2021 07:18
Lockdown: Την Δευτέρα ξεκινούν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία - Με τηλεκπαίδευση από σήμερα λύκεια και γυμνάσια
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Lockdown: Με την πανδημία του κορωνοϊού και τα ισχυρά μέτρα από την κυβέρνηση να είναι ακόμη σε ισχύ, τα σχολεία από ότι φαίνεται θα λειτουργήσουν κανονικά από την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στην Σητεία αποφάσισε να μην ανοίξει τα σχολεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία των σχολείων στην Ελλάδα αλλά μόνο τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ενώ τα λύκεια και τα γυμνάσια θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Αυτή είναι η απόφαση για τα σχολεία.

Lockdown: Η απόφαση των ειδικών

Ειδικότερα παρά το γεγονός ότι στην επιτροπή των ειδικών υπήρξαν και πάλι διαφορετικές απόψεις, η πλειοψηφία επιβεβαίωσε την απόφαση που είχε ληφθεί στις αρχές της εβδομάδας κι έτσι οι μαθητές των μικρών τάξεων είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα θρανία.

Αυστηρά μέτρα πρόληψης και κυλιόμενο ωράριο

Η επιστροφή των μαθητών νηπιαγωγείου – δημοτικών στις τάξεις θα γίνει με επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό, τα οποία θα κινηθούν σε δύο άξονες: τον συγχρωτισμό των κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Αναλυτικότερα, σχετικά με τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και όσων συνοδεύουν τα παιδιά στις σχολικές μονάδες, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο. Επιπρόσθετα, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα κτίρια των σχολείων, όπου αυτές υπάρχουν.

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία με το lockdown.

Δωρεάν testing για εκπαιδευτικούς

Για τους εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα εθελοντικό, προληπτικής σημασίας μέτρο για τους εκπαιδευτικούς, που στόχο έχει την κατά το δυνατόν καλύτερη επιδημιολογική χαρτογράφηση στα σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι ισχύουν κανονικά τα μέτρα πρόληψης που είχαν ήδη εφαρμοστεί πριν την τηλεκπαίδευση, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις, ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, κανόνες σε εργαστήρια πληροφορικής και στη χρήση μουσικών οργάνων.

Αυτή είναι αναλυτικά η απόφαση που πάρθηκε για την λειτουργία των σχολείων.

Τηλεκπαίδευση μέχρι νεοτέρας για γυμνάσια – λύκεια

Άγνωστο παραμένει πότε θα δοθεί το πράσινο φως για να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς οι ειδικοί αναμένεται να συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να εκτιμήσουν επιδημιολογικά την κατάσταση.

Έτσι οι μαθητές των τάξεων αυτών ξεκινούν και πάλι τα ψηφιακά μαθήματα από σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ενώ υπογραμμίζεται ότι αρκετά μέλη της επιτροπής δεν είδαν θετικά την επιστροφή στα σχολεία για αυτές τις βαθμίδες πριν τις 25 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι τότε θα έχει διαμορφωθεί ξεκάθαρη εικόνα για την εκ νέου επιδημιολογική αποτίμηση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά και τη χαλαρότητα της Πρωτοχρονιάς.

Πως θα γίνεται η μετακίνηση στο σχολείο

Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, τη Δευτέρα οι γονείς/κηδεμόνες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σχολείο πρέπει να στείλουν SMS στο 13033.

Αναλυτικά:

  • Επιλογή 4 στο SMS 13033

Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share