Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Στους πέντε οι νεκροί - Υπέκυψε στα τραύματα του ένας αστυνομικός

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις από τον κύκλο του Τραμπ

8 Ιανουαρίου 2021 12:33
Εισβολή στο Καπιτώλιο: Στους πέντε οι νεκροί - Υπέκυψε στα τραύματα του ένας αστυνομικός

Εισβολή στο Καπιτώλειο: Συνεχίζονται οι εξελίξεις μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ όπου έχει προκληθεί ένα μεγάλο χάος αλλά και δυστυχώς έχουν χαθεί ορισμένες ζωές ανθρώπων από όλο αυτό το περιστατικό. Επίσης δείτε ποια ήταν τα άτομα που έχασαν την ζωή τους από το περιστατικό αλλά και πόσες συλλήψεις έγιναν.

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις μετά τα επεισόδια από την εισβολή στο Καπιτώλιο όπου έγινε γνωστό ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός με αυτό να ανακοινώνεται ένα ακόμη θάνατος, ο πέμπτος κατά σειρά, με έναν αστυνομικό να υποκύπτει στα τραύματα του.

Κατέληξε ένας αστυνομικός από τα τραύματα του.

Εισβολή στο Καπιτώλειο: Ποιος ήταν ο πέμπτος νεκρός

Ειδικότερα αστυνομικός είναι ο πέμπτος νεκρός μετά την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, με στόχο να μην επικυρωθεί η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ. Άνδρας της αστυνομίας του Καπιτωλίου που είχε τραυματιστεί στα επεισόδια, υπέκυψε στα τραύματά του.

Το θάνατο του αστυνομικού μετά τη συμπλοκή με οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο επιβεβαίωσε το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα το βράδυ της Πέμπτης.

Ο αστυνομικός Μπράιαν Σίκνικ «τραυματίστηκε» κατά τη διάρκεια συμπλοκής «με διαδηλωτές» την 6η Ιανουαρίου, και αφού επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της USCP «κατέρρευσε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σώματος που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του» χθες βράδυ, προστίθεται.

Ο Σίκνικ είχε μπει στο σώμα το 2008. Για τον θάνατό του θα διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία της Ουάσινγκτον, την USCP και ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ένα χάος επικρατεί με τα επεισόδια που επικρατούν στο Καπιτώλιο.

Συνεχίζονται οι παραιτήσεις

Σχεδόν δυο 24ωρα από την ημέρα που σόκαρε τον κόσμο και τη βίαιη εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο ήρθε και η παραίτηση που ίσως έπρεπε να έχει υποβληθεί από την πρώτη στιγμή. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ ζήτησε και έλαβε την παραίτηση με άμεση ισχύ του επικεφαλής της αστυνομίας της Γερουσίας, του Μάικλ Στένγκερ.

Σε ανακοίνωσή του ο Μακόνελ ανέφερε ότι η υπαρχηγός της υπηρεσίας, η Τζένιφερ Χέμινγουεϊ, θα αναλάβει τον συντονισμό της ασφάλειας της Γερουσίας ώστε να αντιμετωπιστούν τα «σοβαρά» σφάλματα και οι παραλείψεις που καταγράφηκαν, ενόψει της τελετής ορκωμοσίας Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα χθες, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ (σ.σ. θα αναλάβει πρόεδρος του σώματος στις Ιανουαρίου) είχε διαμηνύσει μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι εάν ο Μακόνελ δεν απέπεμπε τον Στένγκερ, θα το έκανε ο ίδιος «την πρώτη ημέρα», κατηγορώντας τον υπεύθυνο για την ασφάλεια της Γερουσίας για παράλειψη καθήκοντος.

Και ο επικεφαλής της αστυνομίας του Καπιτωλίου (US Capitol Police, USCP), ο Στίβεν Σαντ, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του, με ισχύ από τις 16 Ιανουαρίου. Την παραίτηση του Σαντ απαίτησε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Ο τρόπος που έγινε η εισβολή στο Καπιτώλιο προκάλεσε σωρεία επικρίσεων στις ΗΠΑ. Μάλιστα, σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται αστυνομικοί να παραμερίζουν τα κιγκλιδώματα και να αφήνουν τον όχλο να περάσει στο προαύλιο του Καπιτωλίου, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και συζητήσεις.

Για να απωθηθούν οι οπαδοί του Τραμπ από τον χώρο επενέβησαν δυνάμεις της Εθνοφρουράς. Δεκάδες αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ορισμένοι νοσηλεύονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν παρατήρησε ότι αν στο Καπιτώλιο γινόταν «διαδήλωση (του κινήματος) Black Lives Matter, θα είχε αντιμετωπιστεί πολύ διαφορετικά» από ό,τι οι στην πλειονότητά τους λευκοί οπαδοί του Τραμπ, προσθέτοντας δηκτικά «ξέρουμε όλοι ότι αυτό είναι αλήθεια και είναι απαράδεκτο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share