Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αυτοί είναι οι τέσσερις νεκροί από τα επεισόδια - Πόσες συλλήψεις έγιναν

Αποκαλύφθηκαν τα ονόματά τους

7 Ιανουαρίου 2021 21:15
Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αυτοί είναι οι τέσσερις νεκροί από τα επεισόδια - Πόσες συλλήψεις έγιναν

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Μεγάλη αναταραχή έχουν προκαλέσει τα επεισόδια που έγιναν στις ΗΠΑ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο από τους οπαδούς του Τραμπ όπου κάποιοι από αυτούς "έχασαν" τη ζωή τους. Επίσης το FBI έχει ξεκινήσει τις έρευνες μέσα από μία ιστοσελίδα που δημιούργησε όπου αναζητά τους υπεύθυνους.

Συγκεκριμένα στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν τα ονόματα των τεσσάρων ατόμων που "έχασαν" την ζωή τους μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ που είχαν κάνει στο Καπιτώλιο.

Αυτοί είναι οι νεκροί που αποκαλύφθηκαν τα ονόματα τους.

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Τα τέσσερα άτομα που "έχασαν" τη ζωή τους

Ειδικότερα το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια όταν πλήθος υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να εισβάλει μέσα στο Καπιτώλιο. Μάλιστα οι εισβολείς έφτασαν ως την αίθουσα που συνεδριάζει το Κογκρέσο, με τα επεισόδια εντός κι εκτός του κτηρίου να λαμβάνουν έκταση.

Το πρώτο σοκ ήρθε όταν έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα δέχθηκε πυροβολισμό και χρειάστηκε εσπευσμένη διακομιδή της σε νοσοκομείο, με την άτυχη Αμερικανίδα να υποκύπτει λίγες ώρες αργότερα στα τραύματά της.

Εν τέλει, όπως έγινε γνωστό, τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια των επεισοδίων και το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα ονόματά τους. Αναλυτικά:

  • Άσιλ Μπάμπιτ, 35 πυροβολήθηκε στο Καπιτώλιο
  • Μπέντζαμιν Φίλιπς, 50 ετών από το Σούιλκιλ, Πενσιλβάνια
  • Κέβιν Γκρίσον, 55 ετών από την Αλαμπάμα
  • Ρόζαν Μπόιλαν, 35 ετών από την Τζόρτζια

Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα των νεκρών από την εισβολή.

Μπαράζ συλλήψεων στην Ουάσιγκτον

Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης η Αστυνομία της Ουάσιγκτον είχε ανακοινώσει 80 συλλήψεις από την έναρξη των αστικών αναταραχών αυτή την εβδομάδα, οι 68 από αυτές έγιναν το βράδυ της Τετάρτης. Αυτές αφορούσαν:

  • Πέντε συλλήψεις για κατοχή παρόνομων όπλων
  • Δυο συλλήψεις για παράνομη κατοχή άλλων όπλων (μαχαίρια, κοντάρια κλπ.) που στην πολιτεία της Ουάσιγκτον απαγορεύονται σε αντίθεση με άλλες.
  • 25 συλλήψεις για παράβαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και παράνομη είσοδο στην περιφέρεια της Ουάσιγκτον
  • 36 συλλήψεις για παράβαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οκτώ στο Καπιτώλιο και 28 σε άλλες περιοχές της πόλης.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share