Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αυτή είναι η γυναίκα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων (photo-video)

Αποκαλύψεις του συζύγου της

7 Ιανουαρίου 2021 08:44
Εισβολή στο Καπιτώλιο: Αυτή είναι η γυναίκα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων (photo-video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Πριν από λίγο δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της, της γυναίκας που πυροβόλησαν μέσα στο Καπιτώλιο, στο οποίο είχε εισβάλει και έχασε τη ζωή της.

Πρόκειται για την Ashli Babbitt, όπως επιβεβαίωσε ένας φίλος της στο Fox News. Η Babbitt ήταν βετεράνος των Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Υπηρέτησε σε τέσσερις αποστολές με την Πολεμική Αεροπορία και διέμενε στο Σαν Ντιέγκο.

Η Babbitt ήταν φανατική υποστηρικτής του Προέδρου Τραμπ, όπως ανέφερε ο σύζυγός της στο δίκτυο WTTG-TV.

"Δεν ξέρω γιατί αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο" δήλωσε η πεθερά της στα ΜΜΕ. Ο σύζυγός της δεν ήταν μαζί της στην εισβολή στο Καπιτώλιο. Δεν την ακολούθησε καν στην Ουάσιγκτον. Το ζευγάρι είχε μια επιχείρηση.

"Έχω μουδιάσει, είμαι απελπισμένη. Κανένας από την Ουάσιγκτον δεν ενημέρωσε τον γιο μου και το μάθαμε από την τηλεόραση" πρόσθεσε η πεθερά της, Robin Babbitt. Σύμφωνα με την NY POST η Ashli μία ημέρα πριν τα επεισόδια δημοσίευσε στο twitter ότι "τίποτα δεν θα μας σταματήσει... Μπορούν να προσπαθήσουν και να προσπαθήσουν ξανά και ξανά αλλά η καταιγίδα είναι εδώ και θα προσγειωθεί στην Ουάσιγκτον σε λιγότερες από 24 ώρες. Σκοτάδι στο φως". Το εν λόγω tweet "εξαφανίστηκε" λίγες ώρες μετά.

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Τέσσερις οι νεκροί στις ΗΠΑ - Σοκάρει η εικόνα της νεκρής γυναίκας που δέχτηκε σφαίρα στο στήθος

Τέσσερις είναι οι νεκροί από την εισβολή στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι νεκροί είναι μία γυναίκα, η οποία πυροβολήθηκε από αστυνομικό και τρεις ακόμα που είχαν τραυματιστεί και κατέληξαν σε νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, διευκρίνισε ότι οι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και το τέταρτο πρόσωπο υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού υπέστη τραύμα από σφαίρα. Πρόσθεσε ότι 52 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

ΗΠΑ Καπιτώλιο

Οι 47 από τις 52 συλλήψεις έγιναν εξαιτίας της παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με τις 26 από αυτές να γίνονται στον χώρο του Καπιτωλίου. Αρκετά άλλα πρόσωπα συνελήφθησαν επειδή οπλοφορούσαν, χωρίς να διαθέτουν άδεια ή επειδή τα όπλα τους είναι απαγορευμένα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, δύο αυτοσχέδιες βόμβες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων αλλά και της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης φορητό ψυγείο που περιείχε κοκτέιλ Μολότοφ σε όχημα στον χώρο του Καπιτωλίου.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες μετά τα επεισόδια. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα ισχύουν ως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Όσον αφορά τη νεκρή γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ζούσε στο Σαν Ντιέγκο και ήταν φανατική οπαδός του Τραμπ. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε έχει διεταχθή ανεξάρτητη έρευνα.

νεκρή γυναίκα ΗΠΑ

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Τι δηλώνει η αστυνομία;

Η γυναίκα η οποία τραυματίστηκε από σφαίρα μέσα στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν την Τετάρτη, διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρή στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, δήλωσαν εκπρόσωποι της μητροπολιτικής αστυνομικής διεύθυνσης της αμερικανικής πρωτεύουσας.

"Ναι, η ενήλικη που τραυματίστηκε από σφαίρα μέσα στο Καπιτώλιο κηρύχθηκε (νεκρή) σε νοσοκομείο της περιοχής", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντάστιν Στέρνμπεκ στο CNN. Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλη εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Αλέινα Γκερτς.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον δήλωσε ότι λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν αργότερα, καθώς ακόμη διενεργείται έρευνα. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μέσα στο Καπιτώλιο αποτελούν ευθεία προσβολή της Δημοκρατίας: έπεσαν δακρυγόνα, τράβηξαν όπλα, έσπασαν τζάμια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share