Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο - Γυναίκα δέχθηκε σφαίρα στο στήθος

Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

6 Ιανουαρίου 2021 23:04
Συναγερμός στις ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο - Γυναίκα δέχθηκε σφαίρα στο στήθος

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Συνεχίζονται τα επεισόδια στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Καπιτώλιο όπου έχουν εισβάλει οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εδώ και λίγη ώρα ενώ παράλληλα συνέβη και ένα σοβαρό περιστατικό. Επίσης πριν από λίγες μέρες σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε εκκλησία στο Τέξας.

Συγκεκριμένα σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου οπαδοί του Τραμπ έχουν εισβάλει στο Καπιτώλιο ενώ παράλληλα μία γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση διότι δέχτηκε σφαίρα στο στήθος.

Συναγερμός σήμανε στις ΗΠΑ όπου εισέβαλαν οπαδοί του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση

Ειδικότερα ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ διότι κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ. Παράλληλα σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται μια γυναίκα αφού πυροβολήθηκε στο στήθος στο Καπιτώλιο, μεταδίδει το CNN.

Τράβηξαν όπλα οι αστυνομικοί

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί τραβούν όπλα στο Καπιτώλιο για να προστατεύσουν τους εκλεγμένους αξιωματούχους, σύμφωνα με έναν βουλευτή. "Οι φρουροί ασφαλείας και η αστυνομία στο Κάπιτολ Χιλ έβγαλαν τα όπλα τους, καθώς οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησαν να εισβάλουν", έγραψε στο Twitter ο βουλετής Νταν Κίλντι.

Βουλευτές δήλωσαν πως έγινε χρήση δακρυγόνων στη Ροτόντα του Καπιτωλίου μετά την εισβολή διαδηλωτών υπέρ του Τραμπ και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι έλαβαν εντολή να φορέσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

"Η αστυνομία μας ζήτησε να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες επειδή υπήρξε ρίψη δακρυγόνων στη Ροτόντα", έγραψε σε tweet του ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζιμ Χάιμς. "Μας δόθηκε εντολή να ξαπλώσουμε στο έδαφος και να φορέσουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες ", πρόσθεσε ο Κίλντι.

Διακοπές στο Καπιτώλιο

Τα δύο σώματα του Κογκρέσου, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία διέκοψαν εσπευσμένα τις εργασίες τους ενώ η αστυνομία του Καπιτωλίου συνέστησε στα μέλη των δύο σωμάτων να πάρουν τις αντιασφυξιογόνες μάσκες τους κάτω από τα έδρανα και να είναι έτοιμοι να τις φορέσουν.

Η αστυνομία έκανε χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων για να απωθήσουν το πλήθος. Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου και ήδη κυκλοφορούν βίντεο που δείχνουν μια γυναίκα να είναι βαριά τραυματισμένη και να μεταφέρεται αιμόφυρτη και σε φορείο από το Καπιτώλιο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share