Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στις ΗΠΑ: "Έπεσαν" πυροβολισμοί σε εκκλησία στο Τέξας

Δολοφονήθηκε ένας πάστορας

4 Ιανουαρίου 2021 07:38
Συναγερμός στις ΗΠΑ:

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί "έπεσαν" σε μία εκκλησία στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Τέξας όπου και δολοφονήθηκε ένας πάστορας. Επίσης πάλι στις ΗΠΑ τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένα μικρό αεροπλάνο έπεσε πάνω σε ένα σπίτι.

Συγκεκριμένα ένας πάστορας δολοφονήθηκε και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε μέσα σε μια εκκλησία μεθοδιστών στη Ουινόνα, μια πόλη του Τέξας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο σερίφης, διευκρινίζοντας πως ένας ύποπτος συνελήφθη.

Στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε μία δολοφονία ενός πάστορα.

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα η τραγωδία εκτυλίχθηκε, όταν ο πάστορας, που είχε μόλις φθάσει στην εκκλησία μαζί με τη σύζυγό του και άλλα δύο πρόσωπα, ανακάλυψε έναν εισβολέα μέσα στον ναό, εξήγησε ο σερίφης Λάρι Σμιθ, στην κάμερα του τηλεοπτικού δικτύου KLTV.

«Όταν άνοιξε την πόρτα της τουαλέτας, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άνδρα που κρυβόταν μέσα στην εκκλησία», περιέγραψε ο σερίφης.

Ο εισβολέας, τον οποίο αναζητούσαν οι αρχές έπειτα από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς τη νύχτα, κατάφερε να αρπάξει το όπλο του πάστορα και τον πυροβόλησε, σκοτώνοντάς τον. Στη συνέχεια, τραυμάτισε έναν ακόμη άνθρωπο προτού τραπεί σε φυγή με το αυτοκίνητο του θύματός του. Συνελήφθη έπειτα από ανθρωποκυνηγητό με την αστυνομία.

Μία δολοφονία ενός πάστορα πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ στο Τέξας.

Η κατάσταση του τραυματία

Έχοντας τραυματιστεί στο χέρι, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, είπε ο σερίφης, ο οποίος αποκλείει, σε αυτό το στάδιο, κάθε ιδεολογικό κίνητρο για το έγκλημα.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε αυτήν την φρικτή τραγωδία», σχολίασε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, σε ένα δελτίο τύπου, ευχαριστώντας τους αστυνομικούς «που συνέλαβαν τον ύποπτο».

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Άνδρας "έχασε" τη ζωή του από αστυνομικούς που έκαναν έλεγχο ρουτίνας

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ένα σοκαριστικό και άγριο περιστατικό σημειώθηκε στις ΗΠΑ όπου ένας άνδρας έχασε την ζωή του σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Επίσης πριν λίγες μέρες βρέθηκε νεκρός ο ύποπτος για την έκρηξη στο Νάσβιλ.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου αστυνομικοί στη Μινεάπολις των ΗΠΑ έκαναν μπλόκο ρουτίνας, όταν σε ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκε ένας άντρας.

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Τι ανέφερε η αστυνομία

Ειδικότερα η αστυνομία της πολιτείας ισχυρίζεται πως ο οδηγός ήταν ύποπτος για κακούργημα. Σύμφωνα με την έκθεση των αρχών, οι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τον άντρα έξω από ένα βενζινάδικο. Η συνοδηγός του οχήματος δεν τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών, σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος, Medaria Arradondo αλλά ούτε και κάποιος αστυνομικός.

Το χρονικό του περιστατικού

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Star Tribune», το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το σημείο που έχασε τη ζωή του ο Τζορτζ Φλόιντ. Σε ένα περιστατικό που κανείς δεν έχει ξεχάσει, όταν ο αστυνομικός τον πατούσε με το γόνατο στον λαιμό για περισσότερα από 8 λεπτά.

Ο οδηγός ήταν το πρώτο φονικό περιστατικό της αστυνομίας της Μινεάπολις μετά την υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ, που πυροδότησε κραυγές διαμαρτυρίας αλλά και βίαια επεισόδια. Με τα πνεύματα οξυμένα, αρκετοί πολίτες κατέφτασαν στο σημείο την Τετάρτη, φωνάζοντας στους αστυνομικούς.

Εκεί ήταν και η Arradondo, που καλούσε τους διαδηλωτές να ηρεμήσουν. Η ίδια είπε μάλιστα πως το υλικό από τις στολές των αστυνομικών θα δημοσιοποιηθεί σύντομα: «Θέλω να μπορεί να δει η κοινότητα τι ακριβώς συνέβη».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share