Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Θεοφάνεια: Το σχέδιο και το μήνυμα της Αστυνομίας για τους πιστούς

«Δε θέλουμε να έρθουμε σε σύγκρουση με τους πολίτες»

5 Ιανουαρίου 2021 19:09
Θεοφάνεια: Το σχέδιο και το μήνυμα της Αστυνομίας για τους πιστούς
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα Θεοφάνεια έχουν φέρει έντονη αντιπαράθεση, αναφορικά με τη μη δυνατότητα επισκεψιμότητα στις εκκλησίες λόγω κορωνοϊού, και η Αστυνομία έχει εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός στους ναούς τονίζοντς πως δε θέλει καμία σύγκρουση με πολίτες.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Πρέπει όλοι να δείξουν την ανάλογη ευθύνη στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, τη στιγμή που το ΣτΕ επίσης έβαλε «μπλόκο».

Θεοφάνεια: Προσπάυεια να μην υπάρξουν ακρότητες με τους πιστούς

Σημειώνεται ότι οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές είναι σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες. Τέλος, πρόκειται απόψε να πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο ενδιάμεσο της ορκωμοσίας των νέων μελών της Κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.

Τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

"Ανοίγουμε τους ναούς, οι πιστοί θα πληρώσουν πρόστιμο"!

Αμετακίνητη στη θέση της ότι οι ναοί θα είναι ανοιχτοί για τους πιστούς αύριο, ανήμερα των Θεοφανίων, παραμένει η Εκκλησία. Αυτό είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας!

«Θα χαρακτήριζα το αντάρτικό μας ειρηνικό. Η απόφαση ελήφθη επειδή είχαμε συμφωνήσει κάποια πράγματα, αν υπήρχε αλλαγή θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση, τουλάχιστον του Αρχιεπισκόπου» είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα γίνουν συμπλοκές στους ναούς. Ανοίγουμε τους ναούς, οι πιστοί που θέλουν να έρθουν να έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να πληρώσουν πρόστιμο. Δεχόμαστε μια επίθεση και μέσα από την εκκλησία ότι τα έχουμε κάνει πλακάκια με τους εκάστοτε κυβερνώντες. Είμαι έτοιμος να πληρώσω τα 1.500 ευρώ».

Όπως είπε ο Μητροπολίτης «αφού η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τηρήσαμε τα μέτρα, γιατί να μην το κάνουμε τώρα;».

«Δεν είθιστε ο αρχιεπίσκοπος να ορκίζει υπουργούς» είπε για το αν θα παραστεί στην σημερινή ορκομωσία της νέας κυβέρνησης ο Ιερώνυμος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share