Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο γι’ αυτούς τους 3 λόγους βγαίνεις απ’ το σπίτι ως τις 11/1

Μεγάλη προσοχή!

5 Ιανουαρίου 2021 12:26
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο γι’ αυτούς τους 3 λόγους βγαίνεις απ’ το σπίτι ως τις 11/1
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα πάντα για μια εβδομάδα προκειμένου να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο που ανέβηκε λόγω των εορτών εξέπληξε πολλούς.

Όσοι γνώριζαν την κατάσταση εκ των έσω όμως και ήξεραν τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων δεν ένιωσαν την παραμικρή έκπληξη.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η κινητικότητα των εορτών θα οδηγήσει σε μια αύξηση των κρουσμάτων της τάξης του 8%- 10% πράγμα που εκτιμούν ότι θα αποτυπωθεί στις αναφορές των επόμενων ημερών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μόνο γι’ αυτούς τους 3 λόγους βγαίνεις απ’ το σπίτι ως τις 11/1

Ο πρωθυπουργός γνώριζε τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων γι’ αυτό και με πολιτική απόφασή του προχώρησε σε πιο σκληρό lockdown προκειμένου να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο για να ανοίξουν τα σχολεία στις 11/1.

Κάπως έτσι επέστρεψε και η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00. Πλέον οι πολίτες τις συγκεκριμένες ώρες μπορούν να βγουν μόνο για 3 λόγους: Υγείας, για βόλτα κατοικίδιου και για εργασία. Πιο συγκεκριμένα:

  • Με τον κωδικό 1 οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.
  • Με τον κωδικό 6 για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.
  • Για την εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.

Απόφαση σεισμός: Νέα τεράστια παράταση του Lockdown!

Νέα παράταση αναμένεται να πάρει το lockdown που ισχύει από τον Νοέμβριο στην χώρα.

Την Πέμπτη η Ελλάδα συμπληρώνει τους δύο μήνες που βρίσκεται σε lockdown και όλα δείχνουν οτι ακόμα δεν έχει έρθει η ώρα για να βγει από αυτό. Από τις 7 Νοεμβρίου που είχε κλείσει η χώρα μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι τέτοια που δεν επιτρέπει στη κυβέρνηση και στη νέα σύνθεση που έχει απο χθες, να σκεφτεί την απελευθέρωση των μετακινήσεων.

Βέβαια, ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει την Δευτέρα με το άνοιγμα των νηπιαγωγίων και των δημοτικών, όμως έχουμε πολλά ακόμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να υπάρξει νέα αύξηση των κρουσμάτων, όπως τόνισε το πρωί της Τρίτης, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης.

Νέα τεράστια παράταση του Lockdown!

Οι γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Όπως ο ίδιος επεσήμανε το τελευταίο 10ημερο κατά μέσο όρο ήταν μειωμένο το ιικο φορτίο στα λύματα και αυτό ήταν απόρροια των προηγούμενων μέτρων και της συμπεριφοράς μας. Ωστόσο, σε αυτό το εορταστικό 10ήμερο των οποίων τα αποτελέσματα ήταν μέχρι και Κυριακή, ο κ. Θωμαiδης επεσήμανε ότι παρατηρήθηκαν 2 αυξήσεις. Μία τα Χριστούγεννα 26-27/12/2020 και μία στις 31/12/2020 – 1/1/2021. Η πρώτη αύξηση ήταν σχεδόν διπλασιασμός του ιικού φορτιού και η δεύτερη σχεδόν τριπλασιασμός.

Η παράταση

Έτσι, όλα δείχνουν οτι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η παράταση του lockdown, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πλαίσιο γύρω από αυτό. Αν θα συνεχιστεί δηλαδή αυτό της... αυστηροποίησης που υπάρχει από την Κυριακή ή αν θα επανέλθουμε στο προηγούμενο καθεστώς.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share