Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Νέο καθολικό απαγορευτικό στη Βρετανία

Τι ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον;

4 Ιανουαρίου 2021 23:10
Κορωνοϊός: Νέο καθολικό απαγορευτικό στη Βρετανία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε καθεστώς νέας καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας βρίσκεται πια η Βρετανία, με τον Μπόρις Τζόνσον να το ανακοινώνει στο τελευταίο του διάγγελμα.

Με αυτό τον τρόπο οι Αρχές θα προσπαθήσουν να βάλουν «φρένο» στην επιδείνωση της πανδημίας του κορωνοϊού, λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του. Το καθολικό απαγορευτικό θα ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα.

Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον για το απαγορευτικό

Όπως ανακοινώθηκε όλα τα σχολεία αλλά και τα πανεπιστήμια θα κλείσουν, και θα επιστρέψουν σε τηλεκπαίδευση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για θέσουμε αυτή τη νέα μετάλλαξη υπό έλεγχο καθώς θα χορηγούνται τα εμβόλια μας» τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον στο διάγγελμα του προς τον βρετανικό λαό, τη στιγμή που άρχισε ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της Οξφόρδης.

Η Βρετανία κατέγραψε την Δευτέρα (04/01) ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, στα 58.784 και επιπλέον 407 θανάτους.

Νέος συναγερμός στη Βρετανία: Εντοπίστηκε δεύτερη μετάλλαξη του κορωνοϊού (Video)

Συναγερμός έχει σημάνει ξανά στις υγειονομικές υπηρεσίες της Βρετανίας καθώς εντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις μίας νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο περιπτώσεις μία νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Και οι δύο επίμαχες περιπτώσεις είναι επαφές κρουσμάτων που έχουν ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Σε δραματικούς τόνους ο Χάνκοκ ανέφερε ότι αυτή η μετάλλαξη είναι πιο επιθετική όσον αφορά τη μεταδοτικότητα από την προηγούμενη. «Εντοπίσαμε δύο κρούσματα μιας άλλης, νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο Χάνκοκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Και οι δύο ασθενείς είναι επαφές ανθρώπων που είχαν ταξιδέψει στη χώρα από τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αυτή η νέα μετάλλαξη είναι πολύ ανησυχητική επειδή είναι ακόμη πιο μεταδοτική και φαίνεται ότι (ο ιός) έχει μεταλλαχθεί περισσότερο σε σύγκριση με την (πρώτη) μετάλλαξη που εντοπίστηκε στο ΗΒ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα εφαρμοστούν χωρίς καθυστέρηση ταξιδιωτικοί περιορισμοί ενώ όποιος ταξίδεψε πρόσφατα στη Νότια Αφρική ή όσοι ήρθαν σε στενή επαφή με ταξιδιώτες από τη χώρα αυτή θα πρέπει να μπουν «αμέσως σε καραντίνα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share