Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Αυστραλία: Πυρκαγιά σαρώνει τη χώρα - Σε κίνδυνο ζωές και κατοικίες

Η κατάσταση που επικρατεί

4 Ιανουαρίου 2021 12:05
Συναγερμός στην Αυστραλία: Πυρκαγιά σαρώνει τη χώρα - Σε κίνδυνο ζωές και κατοικίες

Συναγερμός στην Αυστραλία: Από ότι φαίνεται το 2021 δεν έχει μπει καλά διότι σήμανε συναγερμός στην Αυστραλία για μία μεγάλη πυρκαγιά που σαρώνει το Περθ με αποτέλεσμα να απειλούνται αρκετές ζωές αλλά και κατοικίες ανθρώπων. Επίσης πριν λίγες μέρες ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στη Ρωσία σε έναν οίκο ευγηρίας όπου αρκετοί έχασαν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα στην Αυστραλία έχει σημάνει συναγερμός διότι μία εκτός εκτός ελέγχου πυρκαγιά μαίνεται στις δυτικές ακτές της χώρας. Μάλιστα οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους πολλών προαστίων στο νότιο Περθ να είναι σε εγρήγορση καθώς η φωτιά εξακολουθεί να αποτελεί “πιθανή απειλή για ζωές και κατοικίες”.

Συναγερμός στην Αυστραλία: Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία από το Σάββατο 2 Ιανουαρίου έχει καταστρέψει περισσότερα 2.300 στρέμματα, επιχειρούν περίπου 150 πυροσβέστες. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει και δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην πληγείσα περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό πώς ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή.

Αν και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν μειώσει το επίπεδο συναγερμού, έχουν επισημάνει ότι η πυρκαγιά εξακολουθεί θα αποτελεί “πιθανή απειλή για ζωές και κατοικίες”, εξαιτίας κυρίως των συνεχώς μεταβαλλόμενων μετεωρολογικών συνθηκών.

Οι επικίνδυνοι και δύσοσμοι καπνοί που δημιουργήθηκαν όταν η πυρκαγιά έφτασε σε χωματερή αποτελούν επίσης λόγο ανησυχίας και ώθησαν τις αρχές να καλέσουν τους κατοίκους της περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, έως και 40 βαθμοί Κελσίου, στην πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, όπως και ισχυροί άνεμοι. Πέρυσι αυτή η πολιτεία της Αυστραλίας είχε γλιτώσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν πλήξει τις δύο πιο πολυπληθείς της χώρας, τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βοκτόρια.

Οι πυρκαγιές αυτές είχαν καταστρέψει επιφάνεια ίση με της Μεγάλης Βρετανίας και είχαν προκαλέσει τον θάνατο 33 ανθρώπων, αλλά και εκατομμυρίων ζώων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share