Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Συναγερμός στη Ρωσία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας - Αρκετοί έχασαν τη ζωή τους

Ξεκίνησε έρευνα για εγκληματική ενέργεια

15 Δεκεμβρίου 2020 09:48
Συναγερμός στη Ρωσία: Ξέσπασε πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας - Αρκετοί έχασαν τη ζωή τους
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη Ρωσία όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας με αρκετούς ηλικιωμένους να έχουν χάσει τη ζωή τους. Επίσης πριν λίγες μέρες στα Χανιά ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν τυλίχτηκε στις φλόγες στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα σε έναν οίκο ευγηρίας στη Ρωσία εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά με αποτέλεσμα έντεκα ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα να χάσουν τη ζωή τους όταν παγιδεύτηκαν μέσα στο κτήριο. Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου και το γηροκομείο βρίσκεται στην περιοχή Μπασκορτοστάν της Ρωσίας, στα Ουράλια, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι αρχές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά Μέσα ενημερώθηκαν περίπου στις 03:00 τοπική ώρα σήμερα (περίπου 24:00 ώρα Ελλάδος) για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οίκο ευγηρίας στο χωριό Ισμπουλντίνο, σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, και είχε σβηστεί τρεις ώρες αργότερα.

Στη Ρωσία 11 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά σε οίκο ευγηρίας.

«Τέσσερις άνθρωποι απομακρύνθηκαν μόνοι τους από το κτίριο προτού φτάσουν οι πυροσβέστες», σύμφωνα με το υπουργείο.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε επικαλούμενο τις αρχές της περιοχής ότι μία από τους επιζήσαντες είναι μέλος του προσωπικού, ενώ τρεις άλλοι που σώθηκαν είναι ένοικοι τους οποίους κατάφερε να απομακρύνει αυτή από το μονώροφο ξύλινο κτίριο.

Οι 11 νεκροί ήταν ηλικιωμένοι ένοικοι του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας οι οποίοι είχαν κινητικά προβλήματα και δεν ήταν δυνατό να απομακρυνθούν γρήγορα από το κτίριο, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.

Στη Ρωσία ξέσπασε πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας όπου 11 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι η προκαταρκτική αιτία της πυρκαγιάς ήταν ένας απρόσεκτος χειρισμός, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα για το περιστατικό.

«Ποινική έρευνα ξεκίνησε για εγκληματική ενέργεια βάσει της παραγράφου 3 του άρθρου 109 (του ρωσικού Ποινικού Κώδικα, για πρόκληση θανάτου από αμέλεια σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους) για τον θάνατο 11 ανθρώπων σε πυρκαγιά», αναφέρει η Ανακριτική Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share