Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Πως θα γίνεται η ενημέρωση για την σειρά προτεραιότητας

Τι πρέπει να γνωρίζετε

3 Ιανουαρίου 2021 14:33
Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Πως θα γίνεται η ενημέρωση για την σειρά προτεραιότητας

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Συνεχίζεται η τραγική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα με τους εμβολιασμούς να έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες ώστε να μπαίνει σε τροχιά η επιχείρηση "Ελευθερία" για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Επίσης μία γιατρός αφότου εμβολιάστηκε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο διότι εμφάνισε αρκετά σοβαρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα άγνωστη παραμένει για κάποιους η κατάσταση με τους εμβολιασμούς διότι δεν γνωρίζουν πως θα γίνει αυτός αλλά και ποιοι έχουν προτεραιότητα, όμως ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, έδωσε "φως" σε αυτές τις απορίες απατώντας πως θα γίνει όλο αυτό.

Δείτε πως θα γίνει η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς κατά προτεραιότητα.

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Πως θα γίνει η ενημέρωση

Ειδικότερα μέσω SMS θα ενημερωνόμαστε για τη σειρά προτεραιότητας στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, όπου θα το στέλνεται στο 13034 και η απάντηση θα υποδεικνύει αν έχει ενεργοποιηθεί ο ΑΜΚΑ του αποστολέα, καθώς και το αν βρίσκεται στις ομάδες προτεραιότητας.

Η σειρά που θα ακολουθηθεί υποδεικνύεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και η κάθε ομάδα θα ανακοινώνεται σταδιακά. Όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό θα γίνει κατά κύριο λόγο μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gr και από την άυλη συνταγογράφηση. Αν κάποιος πολίτης δεν έχει τις σχετικές δεξιότητες και γνώσεις της τεχνολογίας, μπορεί να απευθυνθεί στα ΚΕΠ ή στο φαρμακείο της γειτονιάς του και να μπει με αυτόν τον τρόπο στην πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι θα κινητοποιηθούν οι κινητές μονάδες εμβολιασμών για να εμβολιαστούν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Έτσι θα γίνεται η ενημέρωση για τους εμβολιασμούς κατά προτεραιότητα.

Τι είπε ο Νίκος Σύψας για το εμβόλιο

Ωστόσο, ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Ο καθηγητής παθολογικής φυσιολογίας λοιμώξεων του ΕΚΠΑ είπε ότι δεν είναι δεδομένος ο εφοδιασμός σε εμβόλια. Υποστήριξε πως η ΕΕ καθυστέρησε με τις παραγγελίες των εμβολίων γιατί τήρησε τις σωστές διαδικασίες. Τόνισε δε ότι:

«Θα φοράμε μάσκες μέχρι να κάνουμε το τείχος ανοσίας στο 70% του πληθυσμού, ακόμα και αν εμβολιαστούμε τότε θα φορούμε μάσκες, εξαρτάται από την προσέλευση του κόσμου και τον εφοδιασμό με εμβόλια, τίποτε από τα δύο δεν είναι δεδομένο.»

Ο κ. Σύψας επισήμανε ακόμα ότι «είμαστε στα τελευταία 30 μέτρα της πανδημίας -τα πιο δύσκολα. Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες, θα είναι το βαθύ σκοτάδι πριν το φως. Έχουμε διανύσει τα 70 μέτρα αλλά τα υπόλοιπα 30 μέτρα είναι τα πιο οδυνηρά, είμαστε στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου αλλά ο αντίπαλος είναι τόσο υπέρτερος, ώστε να μπορεί να μας συντρίψει το επόμενο διάστημα του παιχνιδιού».

Κατά τον κ. Σύψα, 10 ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά οι ειδικοί θα έχουν πολύ καλύτερη εικόνα για το τι γίνεται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share