Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός: Γιατρός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά τον εμβολιασμό της

Τι συνέβη;

2 Ιανουαρίου 2021 21:52
Κορωνοϊός: Γιατρός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά τον εμβολιασμό της
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι σε σοβαρή κατάσταση με αποτέλεσμα οι χώρες να συνεχίζουν να κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσει η εξάπλωση του, ενώ σε ορισμένες περιοχές του κόσμου έχουν ξεκινήσει ήδη να γίνονται οι εμβολιασμοί. Επίσης στην Φινλανδία σημειώθηκε ότι εμφανίστηκε άτομο το οποίο είχε παρενέργειες από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα στο Μεξικό μία γιατρός νοσηλεύεται σε ΜΕΘ αφότου έλαβε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά του κορωνοϊού.

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται μία γιατρός αφότου εμβολιάστηκε.

Κορωνοϊός: Η κατάσταση της γιατρού που νοσηλεύεται

Ειδικότερα η 32χρονη γιατρός, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, αφότου εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα.

«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές πως οποιοσδήποτε ανέπτυξε φλεγμονή στον εγκέφαλο, μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι οι Pfizer και BioNTech δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό. Περισσότεροι από 126.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 στο Μεξικό. Η χώρα άρχισε τη διανομή της πρώτης δόσης των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού σε υγειονομικούς, στις 24 Δεκεμβρίου.

Κορωνοϊός: Pfizer και BioNTech θα προσφέρουν το εμβόλιο σε εθελοντές που έλαβαν εικονικό φάρμακο

Κορωνοϊός: H Pfizer και η BionNTech σχεδιάζουν να προσφέρουν σε εθελοντές που έλαβαν ένα εικονικό φάρμακο στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής του εμβολίου τους κατά του κορωνοϊού τη δυνατότητα να λάβουν μια πρώτη δόση του εμβολίου έως την 1η Μαρτίου 2021, συνεχίζοντας να συμμετέχουν στην μελέτη.

Η επιλογή μετάβασης στο εμβόλιο της κλινικής δοκιμής (Vaccine Transition Option) δίνει σε όλους τους συμμετέχοντες ηλικίας 16 ετών και άνω την επιλογή να ανακαλύψουν εάν τους δόθηκε το εικονικό φάρμακο και για τους συμμετέχοντες που μαθαίνουν ότι έλαβαν το εικονικό φάρμακο να έχουν την επιλογή να λάβουν το πειραματικό εμβόλιο ενώ παραμένουν στην μελέτη, ανέφεραν οι εταιρείες στον ιστότοπό τους.

Παράλληλα διαβάστε τη δήλωσε σοκ της Αθηνάς Λινού για τον κορωνοϊό: «Κινδυνεύουμε από…».

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Οι ανησυχίες του FDA για το σχέδιο της Pfizer

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και μια ομάδα από εξωτερικούς συμβούλους της εξέφρασαν ανησυχίες για το σχέδιο «αποκάλυψης» της Pfizer ("unblinding" plan), σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δυσκολέψει τη συνέχιση συλλογής δεδομένων για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, που απαιτούνται για την πλήρη έγκριση του από την FDA.

Οι συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή που έλαβαν το εικονικό φάρμακο θα έχουν δύο δόσεις του δοκιμαζόμενου εμβολίου, φυλαγμένο για αυτούς στο πλαίσιο της έρευνας, διευκρίνισαν οι εταιρείες.

«Ο γιατρός της μελέτης θα ακολουθήσει τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ των τοπικών υγειονομικών αρχών για να προσφέρουν κατά προτεραιότητα την επιλογή μετάβασης στο εμβόλιο στους συμμετέχοντες», συμπλήρωσαν οι εταιρείες.

Κορωνοϊός εμβόλιο Pfizer/BioNTech

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share