ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε στο Βιετνάμ η νέα μετάλλαξη του ιού

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε στο Βιετνάμ η νέα μετάλλαξη του ιού
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Κορωνοϊός: Η κατάσταση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο φαίνεται να είναι σε τραγικό σημείο με τις χώρες να κάνουν ότι μπορούν με τα περιοριστικά μέτρα να σταματήσουν την εξάπλωση του ενώ παράλληλα υπάρχει και ο φόβος εμφάνισης της νέας μετάλλαξης του ιού. Επίσης ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης σε συνέντευξη του μίλησε για το πιθανό τρίτο κύμα του ιού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η νέα μετάλλαξη του ιού που είχε εμφανιστεί πρώτα στην Βρετανία φαίνεται να έκανε την εμφάνιση του και σε ακόμη μία χώρα όπου αυτή είναι το Βιετνάμ με τους ερευνητές να εντοπίζουν αυτό τον ιό.

Κορωνοϊός: Που εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη του ιού

Ειδικότερα το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στη Βρετανία, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Βιετνάμ. Η μετάλλαξη αυτή του κορωνοϊού εντοπίστηκε σε μια 44χρονη γυναίκα η οποία επέστρεψε στο Βιετνάμ από τη Βρετανία. Η γυναίκα τέθηκε σε καραντίνα αμέσως μόλις έφτασε στη χώρα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις 24 Δεκεμβρίου.

“Ερευνητές ανέλυσαν το γονιδίωμα από το δείγμα που έλαβαν από την ασθενή και βρήκαν το στέλεχος του ιού γνωστό ως VOC 202012/01”, επεσήμαναν αξιωματούχοι.

Χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αναστείλει τα ταξίδια από και προς τη Βρετανία σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους, το οποίο επιστήμονες πιστεύουν ότι μεταδίδεται 40% με 70% πιο εύκολα από το αρχικό. Το Βιετνάμ εξακολουθεί να επαναπατρίζει πολίτες του που είχαν εγκλωβιστεί στη Βρετανία λόγω της πανδημίας.

Εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα καραντίνας και ιχνηλάτησης το Βιετνάμ κατάφερε να περιορίσει γρήγορα την επιδημία, επιτρέποντας στην οικονομία της χώρας να ανακάμψει πιο γρήγορα από αυτή άλλων χωρών της Ασίας. Συνολικά στο Βιετνάμ έχουν καταγραφεί 1.474 κρούσματα και 35 θάνατοι.

Κορωνοϊός: Έφτασε και στην Κίνα ο μεταλλαγμένος ιός

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στον κόσμο βρίσκεται σε δύσκολο σημείο διότι καθημερινώς ανακοινώνονται όλο και περισσότερες τραγικές περιπτώσεις, ενώ ακόμη υπάρχει και μία μεγάλη ανησυχία τον τελευταίο καιρό με την μετάλλαξη του ιού που υπάρχει. Επίσης αυτές είναι οι 10 μεγαλύτερες περιοχές στην Ελλάδα που προκαλούν μεγάλη ανησυχία. 

Συγκεκριμένα την εμφάνιση του έκανε η νέα μετάλλαξη του ιού στην Κίνα με τις αρχές να κάνουν ότι μπορούν για να παρθούν τα μέτρα που χρειάζονται ώστε να μην γίνει εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο ο ιός.

Κορωνοϊός: Πως βρέθηκε η μετάλλαξη του ιού στην Κίνα

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέφερε ότι το νέο αυτό στέλεχος εντοπίστηκε σε μια 23χρονη φοιτήτρια η οποία έφτασε στην Κίνα από τη Σανγκάη στις 14 Δεκεμβρίου, αφού είχε βρεθεί στη Βρετανία.

Το στέλεχος αυτό του κορωνοϊού εντοπίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου στη Βρετανία, έπειτα από αναλύσεις. Το Πεκίνο είχε ανακοινώσει την ίδια ημέρα την αναστολή των πτήσεων από και προς τη Βρετανία. Αυτό το στέλεχος του κορωνοϊού είναι το πρώτο που εισάγεται στην Κίνα “και αποτελεί μεγάλη απειλή για την πρόληψη και τον έλεγχο της covid-19” στη χώρα, τόνισε το CDC στην ανακοίνωσή του.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να μην εξαπλωθεί ο ιός

Κατά συνέπεια έχουν ληφθεί πολλά μέτρα, ενώ η φοιτήτρια έχει τεθεί σε απομόνωση. Επιπλέον έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της, περιλαμβανομένων των επιβατών και του πληρώματος της πτήσης στην οποία επέβαινε.

“Οι χώροι από τους οποίους πέρασε απολυμάνθηκαν”, σύμφωνα με το CDC. Αυτό το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι 50% με 74% πιο μολυσματικό από τα άλλα στελέχη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η βρετανική μετάλλαξη έχει εντοπιστεί σε αρκετές χώρες, όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιορδανία, η Νότια Κορέα και η Χιλή.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου