Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Lockdown: Δύσκολη η απόφαση για την εστίαση - Πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου

Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά αύριο Κυριακή 27/12;

26 Δεκεμβρίου 2020 11:31
Lockdown: Δύσκολη η απόφαση για την εστίαση - Πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Lockdown: Για τα μέτρα περιορισμού και τα σενάρια για την άρση τους από το νέο έτος, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Τι ανέφερε;

"Τα μέτρα για την αγορά θα λειτουργήσουν ως έχουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου", σημείωσε στο MEGA, λέγοντας πως είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς πότε θα ανοίξει η εστίαση.

Αναφερόμενος στην αγορά, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως είναι σημαντικός ο τζίρος που προστέθηκε στα καταστήματα από το click away, μέτρο που όπως είπε "δούλεψε" περισσότερο για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα.

Ερωτηθείς αν μετά τις 7 Ιανουαρίου μπορεί να λειτουργήσει ένα μοντέλο λειτουργίας του εμπορίου με ζώνες ή με φυσική παρουσία στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, τόνισε ότι οι ειδικοί θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό που θα λάβει τις αποφάσεις. Ακόμη όμως, είναι νωρίς για τη συζήτηση αυτή.

Ακόμα, τόνισε ότι ανακοινώσεις για τα καταστήματα θα γίνουν δύο με τρεις μέρες πριν τις 7 Ιανουαρίου, αφού ληφθεί υπόψη η ανάλυση όλου του επιδημιολογικού χάρτη.

Δείτε το βίντεο:

Σχολεία: Πιθανό το άνοιγμα στις 8 Ιανουαρίου

Για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την εκκίνηση της διαδικασίας του εμβολιασμού -δείτε εδώ τις πρώτες εικόνες από την άφιξή τους στην Αττική- στη χώρα μας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι πιθανό το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε ακόμα, πως μετά τα σχολεία θα πάρουν σειρά κι άλλοι τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας με την προϋπόθεση να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε στα κρούσματα.

"Αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε βήμα-βήμα και προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας σημείωσε χαρακτηριστικά πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. "Θυμίζω πως στις 09 Ιανουαρίου θα έχουμε κλείσει δύο μήνες όπου τα σχολεία μας θα είναι κλειστά", είπε.

Τι ισχύει για αύριο Κυριακή - Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά

Ανοικτά μπορούν να είναι αύριο, τελευταία Κυριακή του χρόνου, σούπερ μάρκετ, και άλλα καταστήματα τροφίμων (π.χ. μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων και μαγαζιά που λειτουργούν με «παράδοση εκτός», ενώ ανοικτά θα μπορούν να είναι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00.

Αυτό προβλέπεται στην νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020) με την οποία τροποποιείται η προηγούμενη απόφαση και αφορά στα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Να θυμίσουμε, ότι τα καταστήματα δε μπορούν να λειτουργούν στους δήμους στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown -δείτε εδώ ποιες περιοχές είναι-.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share