Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής

Τα μέτρα που θα ισχύσουν

17 Δεκεμβρίου 2020 18:22
Κορωνοϊός: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Δυτική Αττική εκπέμπει συναγερμό λόγω κορωνοϊού και οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι άμεσες, με τον Νίκο Χαρδαλιά να προχωρά στην ανακοίνωση καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε τρεις περιοχές, τη στιγμή που οι θάνατοι κοντεύουν να ξεπεράσουν τους 4.000.

«Σε ορισμένες περιοχές της πατρίδας μας η κατάσταση είναι δύσκολη. Δεν υποχωρεί το ιολογικό φορτίο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε το καθολικό lockdown στον Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα Οιδυλίας.

Τα μέτρα που ισχύουν από την Παρασκευή (18/12)

  • Επεκτείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 06.00 πρωί, εξαιρούνται μόνο οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν ή γυρνούν από τις εργασίες τους
  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων
  • Αναστολή πάσης φύσεων εκκλησιαστικών τελετών
  • Αναστολή ελεύθερης πρόσβασης για ατομική προσευχή
  • Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση.
  • Εντατικοποίηση ελέγχων σε βιομηχανίες και εργασιακούς χώρους
  • Μοριακός έλεγχος κάθε 5 ημέρες στους εργαζόμενους των μονάδων ηλικιωμένων

Στο «Σωτηρία» με κορωνοϊό ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος

O Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και πρώην Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος εισήχθη σήμερα το πρωί στο «Σωτηρία», μια από τις κλινικές για τον κορωνοϊό

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση του καλή, ωστόσο έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή και νοσηλεία του στο νοσοκομείο "Σωτηρία", φοβούμενοι τυχόν επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει ο ιός, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής και διευθυντής της κλινικής, Κωνσταντίνος Συρίγος, “η κατάσταση του ασθενούς δεν εμπνέει ανησυχία, θα την χαρακτήριζα καλή”.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος γεννήθηκε στη Σπαρτιά Λακωνίας το 1953. Το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά τα έτη 1984-1986 μετεκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α και επιστρέφοντας, εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ασκώντας την ειδικότητα της Πνευμονολογίας - Εντατικολογίας σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Έχει εργαστεί σε πολλές επιτροπές και ομάδες εργασίας του Ε.Σ.Υ. και έχει διατελέσει σύμβουλος υπουργείων, ενώ υπήρξε αρκετές φορές μέλος των Δ.Σ. της Πνευμονολογικής Εταιρείας και πρόεδρος της Εταιρείας Νοσηλευτικών Σπουδών.

Στο νοσοκομείο ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μέ κορωνοϊό

Λίγα λόγια για τον Λεωνίδα Γρηγοράκο

Την τριετία 1981-1983 διατέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β., το 1987-1989 αντιπρόεδρος του νοσοκομείου "Ελπίς", το 1989-1993 πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Σωτηρία", το 1993-1994 πρόεδρος του νοσοκομείου "Αγία Όλγα" και το 1995-1996 πρόεδρος του μνοσοκομείου "Έλενα Βενιζέλου".

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Έχει διατελέσει μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Επιτροπής Εκπαίδευσης-Μετεκπαίδευσης Ιατρών του ΚΕ.Σ.Υ. και μέλος της Επιτροπής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Τον Αύγουστο του 1996 έγινε Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ.

Είναι Ιατρός Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκδώσει τρία βιβλία ιατρικού περιεχομένου, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 500 εργασίες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά, ενώ έχει κάνει ισάριθμες ομιλίες-παρουσιάσεις σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια.

Από το 1974 είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με το οποίο έχει εκλεγεί βουλευτής Λακωνίας το 2000 και το 2004. Είναι μέλος του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ενώ κατά την περίοδο 2004-2007 διατέλεσε Αναπληρωτής Εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας του Κινήματος, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη μελέτη και την αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών, και της Ειδικής Επιτροπής Αποτίμησης Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων. Κατά την τετραετία 2004-2007 ανέπτυξε πλούσια αρθρογραφική δραστηριότητα σε μεγάλες εφημερίδες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share