Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Και με κορωνοϊό… έβρισκαν τρόπο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με διανομή κοκαΐνης στην «υψηλή κοινωνία»

Παρά την πανδημία συνέχισαν απρόσκοπτα τη δράση

17 Δεκεμβρίου 2020 18:04
Και με κορωνοϊό… έβρισκαν τρόπο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με διανομή κοκαΐνης στην «υψηλή κοινωνία»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φαίνεται πως ο κορωνοϊός… δεν πτοεί όποιον θέλει να βρει τον τρόπο, να κάνει αυτό που θέλει, με την Αστυνομία να προχωρά στην εξάρθρωση κυκλώματος, που έκανε διανομή κοκαΐνης σε βίλες και διαμερίσματα της Εκάλης, της Κηφισιάς, του Κολωνακίου, του Ψυχικού και της Βούλας.

Μάλιστα, στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται ονόμαται και διευθύνσεις επώνυμων Αθηναιών που προμηθεύονταν ναρκωτικά από την εν λόγω συμμορία, με έναν άνδρα μάλιστα σήμερα (17/12) να συλλαμβάνεται στο Περιστέρι για τον ίδιο λόγο.

Ειδικότερα, τραγουδιστές και σύζυγοι τραγουδιστών, αθλητές, επιχειρηματίες των Κυκλάδων, δημοτικοί άρχοντες, δικηγόροι, διαφημιστές, προμηθεύονταν κοκαϊνη από το συκεγκριμένο κύκλωμα, κοντά στα σπίτια τους.

Από την επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Τα κέρδη της οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ.

Σοκ: Δείτε τι ζημιά προκαλεί στον εγκέφαλο, ακόμη και μία γραμμή κοκαΐνης

Όπως γνωρίζουμε όλοι η χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν επιφέρει καλά αποτελέσματα στον οργανισμό μας.

Συγκεκριμένα μέσα από έρευνα επιστήμονες που χρησιμοποιούν τις ίδιες ουσίες στα ποντίκια και τους κάνουν πειράματα, κατέληξαν σε ένα τελείως διαφορετικό συμπέρασμα.

Με μία μόνο γραμμή κοκαΐνης, ο εγκέφαλός μας όντως αλλάζει μόνιμα: επηρεάζεται άμεσα ο μοριακός μηχανισμός στο κέντρο που διαχειρίζεται την επιβράβευση. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες κάποιος να δοκιμάσει ξανά ναρκωτικά ύστερα από μία αγχωτική εμπειρία.

Πειράματα με κοκαϊνη που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι επηρεάζεται αρνητικά ο εγκέφαλος τους.

Η έρευνα διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Anglia και έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια, διαθέτουν όμως τους ίδιους υποδοχείς με τους ανθρώπους.

Έκρυβε μισό κιλό κοκαΐνη κάτω από το περουκίνι! (Photo)

«Δεν υπάρχει όριο στην εφευρετικότητα των λαθρεμπόρων ναρκωτικών προκειμένου να περάσουν από τους ελέγχους», επεσήμανε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της για την σύλληψη ενός Κολομβιανού στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαρκελώνης αφού εντοπίστηκε μισό κιλό κοκαΐνης κάτω από το υπερμέγεθες περουκίνι του.

Μόλις έφτασε στη Βαρκελώνη από την Μπογοτά, ο άνδρας προσέλκυσε την προσοχή των αστυνομικών επειδή φαινόταν νευρικός και είχε ένα υπερμέγεθες περουκίνι κάτω από το καπέλο του. Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πακέτο κολλημένο στο κεφάλι του το οποίο περιείχε κοκαΐνη αξίας 30.000 ευρώ.

undefined

Η σύλληψη έγινε στο τέλος Ιουνίου, αλλά η αστυνομία έκανε την ανακοίνωση σήμερα χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share