Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η χώρα με το μεγαλύτερο δείκτη θετικότητας

Ο δείκτης ανέρχεται στο 21%

17 Δεκεμβρίου 2020 12:00
Κορωνοϊός: Αυτή είναι η χώρα με το μεγαλύτερο δείκτη θετικότητας

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να "απειλεί" τον κόσμο με αποτέλεσμα καθημερινώς να ανακοινώνονται από τις χώρες όλο και περισσότερα κρούσματα, διασωληνωμένοι και θάνατοι, ενώ μία χώρα φαίνεται να έχει μεγάλο δείκτη θετικότητας. Επίσης στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου βρέθηκαν πάνω από 40 κρούσματα του ιού όπου τα περισσότερα είναι υγειονομικοί.

Συγκεκριμένα η χώρα που έχει το μεγαλύτερο δείκτη θετικότητας όπου και είναι στο 21% είναι η Νότια Αφρική όπου την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ξεπέρασε τα 10.000 κρούσματα.

Ειδικότερα στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ο μέσος όρος των νέων, ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 ήταν ήδη 8.000, γεγονός που ώθησε τον Νοτιοαφρικανό Πρόεδρο Σίριλ Ραμαφόζα να ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 23:00 και το κλείσιμο στη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων των παραλιών.

Στην κορύφωση του πρώτου κύματος της covid-19 τον Ιούλιο η Νότια Αφρική μετρούσε έως 12.000 κρούσματα την ημέρα. “Ξεπεράσαμε το όριο των 10.000 κρουσμάτων, τα νέα ημερήσια κρούσματα αυξάνονται εκθετικά”, προειδοποίησε ο Ζουέλι Εμκίζε. “Το ποσοστό θετικότητας ορίζεται στο 21%, πολύ πάνω από το 10% που θεωρείται ιδεώδες”.

Οι πλέον πληγείσες περιοχές είναι αυτή του Κέιπ Τάουν, όπου εντοπίζεται σχεδόν το ένα τρίτο των 10.008 νέων κρουσμάτων, επεσήμανε ο Εμκίζε, ενώ ακολουθεί η ΚουαζούλουΝατάλ και η περιοχή της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας, Γιοχάνσεμπουργκ.

“Σε γενικές γραμμές οι παραλίες είναι γεμάτες αυτή την περίοδο του χρόνου και οι άνθρωποι ανέμελοι”, σχολίασε ο υπουργός Υγείας. Όμως όσοι πηγαίνουν στις παραλίες, που θα παραμείνουν ανοικτές την περίοδο των γιορτών θα πρέπει να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα.

Μέχρι την Κυριακή το βράδυ η Νότια Αφρική, μια χώρα με 58 εκατομμύρια κατοίκους, μετρούσε 23.827 νεκρούς και 883.687 κρούσματα κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε υγειονομικό υπάλληλο - Έκανε το εμβόλιο της Pfizer!

Ένας υγειονομικός υπάλληλος από την Αλάσκα εμφάνισε σοβαρή αλλεργική αντίδραση αφού έλαβε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν άμεσα.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη τρία πρόσωπα που έχουν λάβει γνώση για την κατάσταση της υγείας του προσώπου αυτού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η αλλεργική αντίδραση παρουσιάστηκε την Τρίτη και το πρόσωπο αυτό είναι σε σταθερή κατάσταση, αφού εισήχθη σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο εμβολιασθείς είχε ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων. Η εταιρεία Pfizer δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει την πληροφορία αυτήν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share