Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό αντισηπτικό χεριών από την αγορά

Μεγάλη προσοχή

17 Δεκεμβρίου 2020 08:28
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό αντισηπτικό χεριών από την αγορά

Ο ΕΟΦ μέσα από ανακοίνωση του αναφέρει την απαγόρευση διακίνησης ενός αντισηπτικού χεριών από την αγορά όπου και καλό θα είναι να προσέξουν και οι πολίτες αν το έχουν στα σπίτια τους να μην το χρησιμοποιήσουν. Επίσης πριν από λίγες μέρες ο ΕΟΦ πάλι μέσα από ανακοίνωση του ανέφερε ότι ανακαλεί και άλλο ένα αντισηπτικό χεριών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ η απόφαση ανάκλησης για το εν λόγω αντισηπτικό προϊόν πάρθηκε επειδή αυτό «παρουσιάζεται ως αντισηπτικό, χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη για το σκοπό αυτό, άδεια βιοκτόνου από τον ΕΟΦ». Πρόκειται για το αντισηπτικό με την ονομασία «Αλκοολούχος Λοσιόν 70˚- COSMELIA Ε.Π.Ε.»

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το αντισηπτικό χεριών

ΕΟΦ: Αποφύγετε τους ψεκασμούς απολύμανσης στις εισόδους - Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία

Με τον κορωνοϊό να βρίσκεται σε συνεχή απειλή και ειδικά στην Ελλάδα η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την εξάπλωση με τα μέτρα που έχει θέσει σε εφαρμογή. Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έδωσε εξηγήσεις για το πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα αλλά και πόσες δόσεις του κορωνοϊού θα λάβουμε.

Ειδικότερα μέχρι και συγκεκριμένοι χώροι έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προσπαθώντας να κρατήσουν αποστάσεις ανάμεσα στα άτομα ή να τους ψεκάζουν με αντισηπτικό πριν την είσοδο τους πράγμα το οποίο ο ΕΟΦ θεώρησε παράνομο σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων στην ανακοίνωση του προειδοποιεί ότι ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων, πριν την είσοδό τους σε συγκεκριμένο χώρο, δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, είναι επικίνδυνη και δεν αποτρέπει την διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο COVID-19. Επιπλέον, δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού:

"Την τελευταία περίοδο ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης τόσο ερωτημάτων όσο και αναφορών που αφορούν στην εγκατάσταση πυλών ή θαλάμων ψεκασμού ατόμων, πριν την είσοδό τους σε συγκεκριμένο χώρο.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι ο ψεκασμός ατόμων μέσω πυλών ή θαλάμων δεν συνιστά αποδεκτή μέθοδο απολύμανσης, καθώς ενέχει κινδύνους για την υγεία και δεν αποτρέπει την διάδοση μεταδοτικών ιών, όπως ο COVID-19.

Επιπλέον, δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ απολυμαντικά προϊόντα για τέτοιου είδους χρήση. Σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: https://www.who.int/news-room/"

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share