Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων! 85 οι νεκροί σε ένα 24ωρο - 552 διασωληνωμένοι

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

13 Δεκεμβρίου 2020 18:23
Κορωνοϊός: Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων! 85 οι νεκροί σε ένα 24ωρο - 552 διασωληνωμένοι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για πρώτη φορά μετά από μήνες ανακοινώθηκε τριψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, 693 νέα κρούσματα και 83 θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 552. Ενώ, τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του κορωνοϊού σε μικρά και μεγάλα ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έκρουσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα ανακοινώνουμε 693 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 124534, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5109 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35564 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 730 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3625 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1448 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Νόμιζα ότι έφτασε το τέλος» - Περιγραφή σοκ για τον κορωνοϊό (Video)

«Πίστεψα ότι δεν θα βγω από το νοσοκομείο…», λέει γνωστός ασφαλιστής στη Λαμία περιγράφοντας την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. Επίσης, σοκ προκαλεί η εξομολόγηση του Γιώργου Γρηγοριάδη από την Πέλλα, περιγράφοντας τις ημέρες της νοσηλείας του λόγω κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός τού έδειξε το πιο σκληρό πρόσωπο, ωστόσο ο Γιώργος Λύτρας κατάφερε να βγει νικητής, έπειτα από 18 εφιαλτικές ημέρες νοσηλείας στο «πέτρινο» του ΓΝ Λαμίας. Στο ίδιο κτίριο νοσηλευόταν και η μητέρα του, αλλά δεν μπορούσε να τη δει. Ούτε εκείνη το παιδί της. Οι ήρωες γιατροί και οι ηρωίδες νοσηλεύτριες, ήταν ελάχιστοι για τόσους πολλούς ασθενείς. Μια από αυτές, με κίνδυνο της ζωής της, έτρεξε στο δωμάτιο για να σώσει ασθενή που έπαθε ξαφνικά ανακοπή.

«Πίστεψα ότι δεν θα τα καταφέρω. Νόμισα ότι έφτασε το τέλος. Έλεγα στον εαυτό μου ότι πρέπει να ζήσεις για την κόρη σου, για την οικογένειά σου. Έτσι αντλούσα δύναμη. Από την οικογένεια και από τον Θεό….», λέει ο Γιώργος Λύτρας, που πραγματικά συγκλονίζει περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια, από την αρχή μέχρι το τέλος, τα όσα βίωσε με τον κορωνοϊό στο lamiareport.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share