Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι πρόσεξαν οι περισσότεροι στη φωτογραφία της 90χρονης γιαγιάς που έκανε το πρώτο εμβόλιο

Μπορείς να το παρατηρήσεις;

13 Δεκεμβρίου 2020 17:02
Τι πρόσεξαν οι περισσότεροι στη φωτογραφία της 90χρονης γιαγιάς που έκανε το πρώτο εμβόλιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Margaret Keenan, μια 90χρονη γιαγιά από τη Βρετανία, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά της Covid-19 εκτός του πλαισίου των δοκιμών, μετά την κλινική έγκρισή του.

H γλυκύτατη γιαγιά είπε πως ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων γιατί έτσι θα μπορέσει να ξαναδει την οικογένειά της!

Όπως ήταν φυσικό όλοι πρόσεξαν το… μπλουζάκι της, ένα χαρούμενο χριστουγεννιάτικο T-shirt σε μπλε χρώμα, το οποίο έχει πάνω ένα πιγκουίνο με σκουφάκι και κασκόλ του Άγιου Βασίλη, ενώ γράφει «Merry Christmas».

Και επειδή ο κόσμος είναι θεοπάλαβος, άρχισε να το αναζητά στο διαδίκτυο! Το συγκεκριμένο μπλουζάκι έχει ήδη γίνει viral, ενώ έχει τεθεί προς πώληση από το University Hospital Coventry & Warwickshire Charity, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να γίνονται δωρεά για καλό σκοπό και να πηγαίνουν προς υποστήριξη του προσωπικού και των ασθενών του NHS!

Κορωνοϊός: «Βόμβα» Έλληνα καθηγητή για lockdown και κρούσματα (Video)

Στην ανησυχία του ιατρικού κόσμου για το άνοιγμα αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως τόνισε μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη, «έρχονται μέρες που παραδοσιακά βοηθούν διάδοση ενός ιού όπως ο κορωνοϊός».

O κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι τα εμβόλια και τα φάρμακα δρουν συναγωνιστικά και κανένα δεν εγγυάται 100% επιτυχία. «Τα εμβόλια έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν την μάστιγα. Τα φάρμακα όχι. Μην ασχολούμαστε άλλο με τους αρνητές των εμβολίων. Τους κολακεύει αυτό». Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι μάλλον θα είναι εφικτό να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση τις επόμενες ημέρες.

«Έναν μήνα μετά τον εμβολιασμό θα δούμε αποτελέσματα. Χρειάζεται ένα εξάμηνο για εμβολιασμό 6 εκατομμυρίων. Αν δεν είχαμε lockdown τα νούμερα θα ήταν μεγαλύτερα από 10.000» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του κορωνοϊού σε μικρά και μεγάλα ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έκρουσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας κ Μανωλόπουλος σημείωσε ότι το εμβόλιο δίνει μια πραγματική λύση στο πρόβλημα και οι φόβοι που έχουν οι άνθρωποι είναι υποθετικοί. «Θα περάσει το μήνυμα σιγά σιγά. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εμβόλιο και θα έρθει και στην Ελλάδα, αυτό της Pfizer. Μετά ακολουθεί εκείνο της Moderna, ενώ τα υπόλοιπα είναι σε φάση ανάπτυξης. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο εμβολίων είναι σε επίπεδο κατάψυξης», ανέφερε.

Ο κ Μανωλόπουλος ανέφερε ότι θα προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς μέχρι το καλοκαίρι, ίσως και αργότερα. «Θα πάμε σε σχετική κανονικότητα αφού δούμε μια ελάφρυνση του Συστήματος Υγείας. Όμως ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας. Μείωση των ατόμων στις ΜΕΘ θα έχουμε γύρω στον Μάρτιο και τον Απρίλιο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share