Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί - 90χρονη το πρώτο άτομο που πήρε την δόση

Στη Βρετανία έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες

8 Δεκεμβρίου 2020 09:44
Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί - 90χρονη το πρώτο άτομο που πήρε την δόση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση του κορωνοϊού συνεχίζει να είναι τραγική σε όλο τον κόσμο αλλά η Βρετανία από ότι φαίνεται ξεκίνησε ήδη τις πρώτες δράσεις ενάντια στον κορωνοϊό χορηγώντας την πρώτη δόση του εμβολίου. Επίσης θα δίνεται πιστοποιητικό για όσους εμβολιάζονται όπου θα εκδίδεται μέσα από ειδική ιστοσελίδα.

Συγκεκριμένα η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν έγινε ο πρώτος άνθρωπος του δυτικού κόσμου που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, την ώρα που η Βρετανία ξεκινά σήμερα το μεγαλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα της ιστορίας της.

Όπως δήλωσε η ίδια, ένιωσε πολύ «προνομιούχα» που έλαβε την πρώτη δόση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κόβεντρι.

«Νιώθω προνομιούχα που ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκα κατά της Covid 19, είναι το καλύτερο πρώιμο δώρο γενεθλίων για το οποίο θα μπορούσα να ευχηθώ, επειδή σημαίνει ότι μπορώ επιτέλους να περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου την νέα χρονιά, αφότου παρέμεινα μόνη μου τον περισσότερο χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κίναν.

«Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τον γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι με πρόσεξαν πάρα πολύ και η συμβουλή μου σε όλους όσους προσφέρεται το εμβόλιο, είναι να το κάνουν –εάν μπορώ να το έχω εγώ, τότε μπορείτε και εσείς», πρόσθεσε.

Η Βρετανία, που έχει πληγεί πιο σκληρά στην Ευρώπη από την πανδημία με τουλάχιστον 61.000 νεκρούς, είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο το οποίο ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech. Η Ρωσία άρχισε να χορηγεί, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το δικό της εμβόλιο, το Sputnik V.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κρόιντον, νότια του Λονδίνου, είναι ένα από τα 50 νοσοκομειακά «κέντρα» που στήθηκαν στην Αγγλία τα οποία άρχισαν να παραλαμβάνουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τις πρώτες 800.000 αρχικές δόσεις του εμβολίου που προέρχονταν από το βελγικό εργοστάσιο του Πιιρς. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, θα στηθούν επίσης 1.000 κέντρα εμβολιασμού.

Κατά την άφιξή τους, τα εμβόλια αφαιρέθηκαν από τα κουτιά τους με τον ξηρό πάγο από έναν τεχνικό φαρμάκων που φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό, και τοποθετήθηκαν σε ένα ψυγείο όπου πρέπει να διατηρηθούν σε θερμοκρασία -70 βαθμών.

«Το να ξέρουμε ότι είναι εδώ, ότι είμαστε ανάμεσα στους πρώτους στη χώρα που παίρνουμε το εμβόλιο, και άρα οι πρώτοι στον κόσμο, είναι απλώς απίθανο», ομολογεί η Λουίζ Κάφλαν, επικεφαλής φαρμακοποιός του νοσοκομειακού ομίλου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share