Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

Lockdown: Πως θα λειτουργήσει το Click Away - Ποιες επιχειρήσεις δεν μπορούν να το εφαρμόσουν

Όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

11 Δεκεμβρίου 2020 13:45
Lockdown: Πως θα λειτουργήσει το Click Away - Ποιες επιχειρήσεις δεν μπορούν να το εφαρμόσουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν από λίγες ώρες ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προέβησαν σε ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα γίνει με το lockdown τις γιορτές αλλά και πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ωστόσο, λόγω του φόρτου των κούριερ, θα επιτραπεί η παραλαβή παραγγελιών από τα καταστήματα, το λεγόμενο click away από την ερχόμενη Κυριακή και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Κλειστά εμπορικά κέντρα, mall και καταστήματα που συστεγάζονται σε άλλα δεν θα μπορούν να εφαρμόσουν το click away. Το μέτρο αυτό θα μπορέσουν να εφαρμόσουν μόνο καταστήματα που έχουν πρόσβαση/πρόσοψη στο δρόμο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι στις επιχειρήσεις που θα έχουν παράνομα πελάτες θα επιβληθεί πρόστιμο και κλείσιμο. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης για το click away, τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Κυριακή και έως τις 7 Ιανουαρίου.

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα με το click away.

Συνοπτικά τι ισχύει με το clickaway

  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ
  • Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, τις Κυριακές 13-20 και 27 Δεκεμβρίου.
  • Απαιτείται να έχει γίνει προαγορά των αγαθών (ηλεκτρονική ή και τηλεφωνική)
  • Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη, είτε τιμολόγιο είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία –Διεύθυνση –ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.
  • Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά και με POS.
  • Η παραλαβή γίνεται από την είσοδο του καταστήματος και μόνο από ένα άτομο.
  • Απαγορεύεται η είσοδος στο κατάστημα.
  • Για να μεταβεί ο πελάτης στο κατάστημα θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα» ή με το έντυπο- βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, συν της απόδειξη προαγοράς του προμηθευτή.
  • Έξω από το κατάστημα θα μπορούν να υπάρχουν το πολύ έως 9 άτομα, με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους.
  • Δεν επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων σε κλειστά εμπορικά κέντρα και σε όσα λειτουργούν με συμφωνίες - συνεργασίας, όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου, τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop).


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share