Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Συναγερμός στην Γλυφάδα: Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

10 Δεκεμβρίου 2020 13:03
Συναγερμός στην Γλυφάδα: Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών, οι οποίοι το πρωί της Πέμπτης λήστεψαν χρηματαποστολή στην οδό Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα. Επίσης, ένα τρομακτικό περιστατικό συνέβη σε έναν περιπτερά στην Κρήτη, όπου τον απείλησαν με όπλο για να του πάρουν τα λεφτά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο δράστες αιφνιδίασαν τον σεκιούριτι της χρηματαποστολής την ώρα που έμπαινε στο κατάστημα τράπεζας για ανεφοδιασμό ΑΤΜ με μετρητά και με την απειλεί όπλων του ακινητοποίησαν, άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Ένοπλη ληστεία στη Γλυφάδα

Η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα παρατημένη. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που σαρώνουν την περιοχή για των εντοπισμό των δραστών ενώ συλλέγουν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες και υλικό από τις κάμερες.

Αποκάλυψη για τη ληστεία στο Νέο Ψυχικό: Αυτές είναι οι 4 κυρίες με τις θυρίδες & το περιεχόμενο τους (Video)

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες που έκλεψαν τις τέσσερις θυρίδες σε γνωστή τράπεζα στο Νέο Ψυχικό. Σε ποιες κυρίες ανήκουν οι θυρίδες, αλλά και τι περιείχαν αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις κυρίες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια είναι οι κάτοχοι των θυρίδων στις οποίες έγινε η ληστεία. Η πρώτη θυρίδα ανήκει σε σύζυγο επιχειρηματία με τα αρχικά Κ.Α. και είχε μέσα μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας 1.100.000 ευρώ.

Η δεύτερη θυρίδα ανήκει επίσης σε σύζυγο επιχειρηματία με τα αρχικά Κ.Τ. Τα μετρητά και τα κοσμήματα που είχε τοποθετήσει υπολογίζεται ότι είναι 1.500.000 ευρώ.

Η τρίτη θυρίδα ανήκει σε γυναίκα επιχειρηματία και είχε βάλει στη θυρίδα 1.000.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα.

Η τέταρτη θυρίδα ανήκει και αυτή σε γυναίκα επιχειρηματία με τα αρχικά Μ.Γ. Μέσα στη θυρίδα είχε 43.000 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Πώς έγινε αντιληπτή η ληστεία

Η κάτοχος της τέταρτης θυρίδας με τα αρχικά Μ.Γ. ήταν εκείνη που ανακάλυψε πρώτη την κλοπή αρχές Νοεμβρίου. Στην αρχή υπέθεσε ότι συγγενικό της πρόσωπο ήταν εκείνο που πήρε τα χρήματα και τα κοσμήματα. Όμως πολύ γρήγορα ανακάλυψε ότι έχει πέσει θύμα ληστείας. Ειδοποίησε την τράπεζα και έτσι σήμανε ο συναγερμός. Οι άλλες τρεις θυρίδες βρίσκονται ακριβώς δίπλα στη δική της.

Οι βασικοί ύποπτοι

Οι αστυνομικοί αλλά και η τράπεζα έχουν βάλει στο κάδρο υπόπτους. Ένας από τους αυτούς φέρεται να είναι πρώην υπάλληλος της τράπεζας που έχει αποχωρήσει με εθελουσία έξοδο εδώ και έναν χρόνο. Οι αρχές ερευνούν αν έβαλε άλλον να νοικιάσει εικονικά θυρίδα προκειμένου να έχει πρόσβαση. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι πώς άνοιξαν οι θυρίδες, καθώς χρειάζονται όχι ένα αλλά δυο κλειδιά.

Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν και τον ακριβή χρόνο που έγινε η ληστεία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share