ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Αυτοί θα μπορούν να ταξιδέψουν!

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Αυτοί θα μπορούν να ταξιδέψουν!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Δεν θα επιτρέπεται στη διάρκεια των εορτών η μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς η σχετική απαγόρευση παρατάθηκε μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

«Μετακίνηση για εξοχικά δεν προβλέπεται. Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο με υψηλότερη κινητικότητα το επιδημιολογικό φορτίο» επανέλαβε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας.

Εντούτοις, όπως πρόσθεσε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπάρχουν μετακινήσεις για τις οποίες θα υπάρξει «κάποια ευελιξία», κυρίως για επανένωση οικογενειών ή επιστροφή φοιτητών.

«Θα υπάρξει κάποια ευελιξία για επανένωση οικογενειών, όπως για παράδειγμα για ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό Νομό, απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπούδαζαν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Με βάση τα ισχύοντα μέτρα απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, με εξαίρεση:

  • λόγοι υγείας
  • επαγγελματικοί λόγοι
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών

Πέτσας: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο – Πως θα ανοίξουν τα καταστήματα

Με την κατάσταση του κορωνοϊού να συνεχίζει να “χτυπάει” την Ελλάδα είναι γνωστό ότι το lockdown πήρε παράταση για τις 14 Δεκεμβρίου αλλά και πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι η εστίαση και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Γενάρη.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως την Παρασκευή (11/12) θα ανακοινωθεί πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα.

Ο ίδιος σημείωσε πως επειδή μένει λίγος χρόνος μέχρι τα Χριστούγεννα, μπορεί τελικώς να το άνοιγμα του λιανεμπορίου να μην γίνει τόσο σταδιακά, ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών.

Για το εμβόλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η διαδικασία είναι πρωτοφανής και είναι ένα τεράστιο εγχείρημα. Το βασικό πρόβλημα θα είναι στην πρώτη παραλαβή για να γίνουν όλα όπως πρέπει και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

Όσο αφορά στη μετακίνηση με sms ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού, ενώ για τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους είπε ότι θα επιτρέπεται.

Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου