Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Σε "ρυθμούς" lockdown η Κύπρος - Ποια είναι τα νέα μέτρα

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας

9 Δεκεμβρίου 2020 14:36
Κορωνοϊός: Σε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγική είναι η κατάσταση του κορωνοϊού και στην Κύπρο με αποτέλεσμα να ληφθούν σοβαρά μέτρα για να ελεγχθεί η κατάσταση που επικρατεί. Επίσης ο Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε για την κατάσταση των κρουσμάτων στην Ελλάδα και ότι πρέπει να ανοίξουν τα μαγαζιά.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε στη Κύπρο το κλείσιμο εμπορικών κέντρων και εστιατορίων μέχρι το τέλος του χρόνου, σε μία προσπάθεια να περιορίσει την έντονη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού. Ταυτόχρονα κλείνουν και οι εκκλησίες και οι λειτουργίες θα γίνονται χωρίς πιστούς.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή την 11η Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. «Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί περιορισμού, αυτοί είναι απαραίτητοι και πολλοί δυσάρεστοι, αλλά πρέπει να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή. Η υγεία μας έρχεται πρώτη» τόνισε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Εξήγησε πως οι αρχές θα λάβουν περαιτέρω μέτρα εάν η κατάσταση χειροτερέψει. Τα γυμνάσια θα κλείσουν τη Δευτέρα και τα μαθήματα θα γίνονται online, ενώ δημοτικά και παιδικοί σταθμοί θα μείνουν ανοιχτά. Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί 13.286 κρούσματα covid-19 και 68 θάνατοι από κορωνοϊό.

Εδώ και περίπου επτά εβδομάδες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καταγράφει αλλεπάλληλα ρεκόρ, με τον ρυθμό αύξησής τους να επιταχύνεται τις τελευταίες ημέρες. Η αύξηση των κρουσμάτων ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν εκ νέου απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.

Κορωνοϊός: "Κόκκινος" συναγερμός στις ΜΕΘ της Κρήτης

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία τα οποία καθημερινώς δίνουν "μάχη" για να κρατήσουν στη ζωή τους διασωληνωμένους. Επίσης στη Καβάλα μία 51χρονη υπάλληλος του νοσοκομείου αλλά και μητέρα δύο παιδιών "έχασε" τη ζωή της.

Συγκεκριμένα ο κορωνοϊός δηλώνει δυνατά την παρουσία του και στην Κρήτη όπου συνολικά, 22 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νησιού. Ο κορωνοϊός "κρατά" 19 διασωληνωμένους στην Κρήτη, ενώ στις μονάδες Covid19 των νοσοκομείων νοσηλεύονται 50 συνολικά άτομα.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο χάρτης στα νοσοκομεία του νησιού έχει ως εξής:

  • ΠΑΓΝΗ: 33 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 21 στην ειδική μονάδα covid19 και οι 12 στη ΜΕΘ (10 διασωληνωμένοι).
  • Βενιζέλειο: 14 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 8 στην ειδική μονάδα covid19 και οι 6 στη ΜΕΘ (5 διασωληνωμένοι).
  • Νοσοκομείο Χανίων: 15 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 12 στην ειδική μονάδα covid19 και οι 3 στη ΜΕΘ (όλοι διασωληνωμένοι).
  • Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 8 ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στην ειδική μονάδα covid19.
  • Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Ένας ασθενής στη ΜΕΘ διασωληνωμένος.
  • Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Ένας ασθενής στην ειδική μονάδα covid19.
  • Στα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης δεν υπάρχει κανένας ασθενής με κορωνοϊό.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share