Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Έρευνα για το βίντεο αστυνομικών που καταστρέφουν τα λουλούδια

Πιθανότητα ο αστυνομικός να τεθεί σε διαθεσιμότητα

6 Δεκεμβρίου 2020 16:47
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Έρευνα για το βίντεο αστυνομικών που καταστρέφουν τα λουλούδια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρευνα διατάχθηκε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για το βίντεο στο οποίο άνδρας των ΜΑΤ χτυπά κοροϊδευτικά συνάδελφό του με λουλούδια που είχε αφήσει κάποιος για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Το εν λόγω βίντεο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου ενώ σχολιάζεται και ιδιαίτερα αρνητικά στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά πάσα πιθανότητα ο αστυνομικός θα τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές

Οι περισσότερες προσαγωγές έγιναν στα Εξάρχεια κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Ωστόσο σε επιφυλακή ενόψει των νέων συγκεντρώσεων που έχουν προαναγγείλει παρά την απαγόρευση των συναρθοίσεων ομάδες και συλλογικότητες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου βρίσκεται η αστυνομία.

Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στα Εξάρχεια και άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας όπου νωρίτερα κατά διαστήματα επικράτησε μεγάλη ένταση με ομάδες διαδηλωτών να επιχειρούν να κάνουν πορείς και την αστυνομία να μπλοκαρει αυτές τις απόπειρες.

Κατά διαστήματα έγινε χρήση βομβίδων κρότου λάμψης, αλλά και χημικών με στόχο της ΕΛΑΣ να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι τόσο από τα Εξάρχεια, όσο και από άλλες περιοχές, όπως η Πατησίων, που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον εκατό προσαγωγές - σαράντα εκ των οποίων στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβελλα, όπου δολοφονήθηκε ο Αλεξανδρος Γρηγορόπουλος. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας για την απομάκρυνση των διαδηλωτών καταγράφηκαν αστυνομικοί να ρίχνουν βομβίδα κρότου - λάμψης σε πολυκατοικία στην οδό Τσαμαδού, ενώ για υπέρμετρη βία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από το κέντρο της Αθήνας όμως, επεισόδια και προσαγωγές έγιναν στα Χανιά, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα όπου επίσης επιχειρήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες.

Συλλογικότητες έχουν προαναγγείλει νέες συγκεντρώσεις μετά τις 4 το απόγευμα στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, την Κλαυθμώνος και στην οδό Μεσολογγίου. Περίπου 4.000- 5.000 αστυνομικοί παίρνουν μέρος στην κινητοποίηση της ΕΛΑΣ, ενώ κλειστοί παραμενουν 24 σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share