Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εξάρχεια: Αστυνομικοί καταστρέφουν λουλούδια που προορίζονταν για το μνημείο του Γρηγορόπουλου

Δείτε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

6 Δεκεμβρίου 2020 15:39
Εξάρχεια: Αστυνομικοί καταστρέφουν λουλούδια που προορίζονταν για το μνημείο του Γρηγορόπουλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη στάση αστυνομικού, ο οποίος διακρίνεται, σε βίντεο που κυκλοφορεί, να διαλύει και να πετάει στο έδαφος τα λουλούδια πολίτη που προορίζονταν για το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, κατήγγειλαν πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων νωρίτερα την Κυριακή.

Ωστόσο νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές στα Εξάρχεια μετά από εντάσεις που δημιουργήθηκαν στο σημείο.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Η ΚΝΕ καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν επέτρεψε να αφήσει ένα λουλούδι

Το «παρών» - παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. - επιθυμούσε να δώσει και σήμερα ο Περισσός (μετά το Πολυτεχνείο), με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αψηφώντας την πανδημία.

Για το λόγο αυτό, αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ μετέβη στα Εξάρχεια, αλλά «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας», σύμφωνα με πηγές του Περισσού.

Κατά τις ίδιες πηγές, η αντιπροσωπεία, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον τόπο της δολοφονίας του στα Εξάρχεια, όπως καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΝΕ.

Η ανακοίνωση της ΚΝΕ:

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται!

Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα».

Οι σταθμοί του μετρό που είναι κλειστοί με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Kλειστοί είναι από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί "Ομόνοια", "Πανεπιστήμιο", "Σύνταγμα", "Ακρόπολη", "Μοναστηράκι", "Βικτώρια" και "Σεπόλια" στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11π.μ. και οι σταθμοί του μετρό "Αττική" , "Ευαγγελισμός" και "Μ. Μουσικής". Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Με νέα εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί Μεταξουργείο, Αμπελόκηποι, Πανόρμου, Συγγρού-Φιξ, Νέος Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας και Κεραμεικός.

Επίσης με την ίδια εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί Κάτω Πατήσια, Αγ.Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής 1. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Υπενθυμίζεται ότι εκδόθηκε η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των συναθροίσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία «απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020».

Αναλυτικότερα, η διαταγή αναφέρει: «Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share