Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Προσαγωγές ατόμων από την πλατεία Εξαρχείων - Αποκλεισμένο το μνημείο του

Μεγάλη ένταση στην Γραβιάς και Μπενάκη

6 Δεκεμβρίου 2020 11:58
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Προσαγωγές ατόμων από την πλατεία Εξαρχείων - Αποκλεισμένο το μνημείο του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 11 στα Εξάρχεια όταν μικρή ομάδα ατόμων επιχείρησε να κάνει πορεία στη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Περίπου είκοσι άτομα άνοιξαν πανό και αποπειράθηκαν να προχωρήσουν συγκροτημένα σε πορεία με αποτέλεσμα αστυνομικές δυνάμεις να δημιουργήσουν αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί δέκα άτομα, μέλη του ΚΚΕ-μλ. Σημειώνεται ότι οι κλειστοί σταθμοί του μετρό -με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.- ανέρχονται πλέον σε δέκα. Από το πρωί πάντως αρκετοί είναι εκείνοι που άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Ωστόσο από χθες ξεκίνησαν συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιατών στον Κολωνό ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αποκλεισμένο το μνημείο του

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν στους πολίτες να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Δυνάμεις καταστολής έχουν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να αποτρέψουν όσους θέλουν να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου.

Οι έλεγχοι περιμετρικά είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούν να προσεγγίσουν το μνημείο.

Στο μεταξύ, αποκλεισμένος κόσμος σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών που ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, βρέθηκε ενώπιον ισχυρής ομάδας αστυνομικών που προχώρησε σε 10 προσαγωγές.

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, κλούβες και αύρες της αστυνομίας έχουν παραταχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας απαγορεύοντας τις δημόσιες συναθροίσεις.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Φρούριο» η Αθήνα - Αυστηρά μέτρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις

Σε «φρούρια» έχουν μετατραπεί Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις λόγω της σημερινής επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τους φόβους της Αστυνομίας ότι ορισμένοι θα επιχειρήσουν τόσο συγκεντρώσεις, όσο και πρόκληση επεισοδίων ενέτεινε η χθεσινή επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού.

Οι επιτελείς της Κατεχάκη, φοβούνται τέτοιες καταδρομικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, σε αστυνομικά τμήματα αλλά και δικαστικούς στόχους.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί, διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ, ευέλικτες ομάδες ταχείας επέμβασης, drones, ελικόπτερα, Αίαντες, βρίσκονται επί ποσό για το επιχειρησιακό σχέδιο για την επέτειο από τη δολοφονία Γρηγοροπουλου που θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Επίσης, στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο μαθητής αλλά και σε άλλα σημεία, όπως Προπύλαια, Κλαυθμώνος, Πολυτεχνείο, ΑΣΟΕΕ θα απλωθούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έτσι ώστε να μη γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες...

Η βασική διαφορά στο σχεδιασμό συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο, ενώ με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας έχουν απαγορευθεί οι συναθροίσεις από τα ξημερώματα έως τα μεσάνυχτα σήμερα.

Συνεπώς, μιλάμε για ένα πλάνο που αποκλείει τις εκδηλώσεις και η λογική βασίζεται πάνω στα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, ευέλικτες ομάδες αστυνομικών ταχείας επέμβασης θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άτομα που κατευθύνονται προς το κέντρο προκειμένου να μην τους αφήνουν να πλησιάσουν εκεί όπου υπάρχουν καλέσματα.

Ένα μέτρο που στην περίπτωση του Πολυτεχνείου πριν λίγες ημέρες ήταν αποτελεσματικό. Το βασικό ζητούμενο είναι να μην υπάρχει συγκέντρωση πολλών ατόμων σε διάφορα σημεία, καθώς ο κίνδυνος υπέρ-μετάδοσης του ιού είναι ορατός.

Για το λόγο αυτό, όλοι οι αστυνομικοί από τα ΜΑΤ και τη ΔΙ.ΑΣ μέχρι τη ΔΡΑΣΗ και την ΟΠΚΕ, θα κινούνται σε αυτό τον άξονα. Αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου υπάρχουν διαδικτυακά καλέσματα για συγκεντρώσεις.

Οι περιπολίες και τα μπλόκα θα είναι πολλά, τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία που πιθανόν να υπάρξει συνωστισμός και θα δίνουν On line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ενώ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share