Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΠΟΕΔΗΝ: 10 νοσοκομειακοί διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Αναλυτικά σε ποια νοσοκομεία νοσηλεύονται

5 Δεκεμβρίου 2020 14:50
ΠΟΕΔΗΝ: 10 νοσοκομειακοί διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολοένα και εντείνεται η πίεση στο σύστημα Υγείας, με την ΠΟΕΔΗΝ να ενημερώνει ότι εκτός των έξι νοσοκομειακών που έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, άλλοι 10 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, διασωλωνημένοι σε ΜΕΘ.

Ωστόσο σήμερα είχε τηλεδιάσκεψη ο Κυριακός Μητσοτάκης σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού. Δείτε τι ζήτησε από τους υπουργούς του.

Πιο συγκεκριμένα, η λίστα με τους νοσοκομειακούς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Διοικητική υπάλληλος 47 ετών στη μεθ νοσοκομειου Καβάλας

Νοσηλεύτρια 62 ετών στη μεθ νοσοκομείου Καβάλας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

Διοικητικός υπάλληλος 60 ετών στη μεθ νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ

Νοσηλεύτρια 54 ετώνστη μεθ του ΑΧΕΠΑ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Φυσικοθεραπεύτρια 52 ετών στη μεθ του ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Επικουρική Νοσηλεύτρια 46 ετών στη μεθ νοσοκομείου ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ.

ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ

Γιατρός 62 ετών στη μεθ του νοσοκομείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Παρασκευάστρια 50 ετών στη μεθ νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Νοσηλευτής 62 ετών στη μεθ του νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Νοσηλεύτρια 56 ετών στη μεθ του Γεν. Νοσοκομείου ΛΑΡΙΣΑΣ.

Kορωνοπάρτι σε ξενοδοχείο στην Κρήτη - Πρόστιμο 3.000 ευρώ στον διοργανωτή

Ήθελε να γιορτάσει τα γενέθλια του σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά όμως του στοίχισε ακριβά. Σουηδοί τουρίστες αποφάσισαν να διασκεδάσουν για τα γενέθλια του φίλου τους, όμως έγιναν αντιληπτοί και στο σημείο μετέβησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο 3.000 ευρώ στον διοργανωτή του πάρτι και 300 ευρώ στους καλεσμένους για μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη βεβαιώθηκαν την Παρασκευή 76 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και 40 για τη μη χρήση μάσκας. Ωστόσο δείτε το σενάριο για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

Συγκεκριμένα για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν:

  • Χανιά 15
  • Ρέθυμνο 5
  • Ηράκλειο 9
  • Λασίθι 4 και

ΒΟΑΚ 7Για άσκοπες μετακινήσεις:

  • Χανιά 18
  • Ρέθυμνο 7
  • Ηράκλειο 50
  • Λασίθι 1

Κορωνοϊός: Τεστ αίματος μπορεί στο μέλλον να δείχνει κατά πόσο ένα εμβόλιο «δουλεύει»

Στόχος θα είναι να ανιχνεύεται ένα επίπεδο αντισωμάτων στον οργανισμό, πέρα από το οποίο το εμβόλιο θα θεωρείται αποτελεσματικό. Αυτό θα είναι χρήσιμο από διάφορες απόψεις, από το να επιταχυνθούν οι κλινικές δοκιμές των εμβολίων μέχρι να ελέγχονται επιμέρους άτομα και πληθυσμοί για το βαθμό ανοσίας τους μετά τον εμβολιασμό.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο "Nature" και πραγματοποίησαν ήδη σχετικές δοκιμές σε πειραματόζωα (μαϊμούδες), σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», βρήκαν βιοδείκτες στο αίμα -κυρίως το επίπεδο των αντισωμάτων IgG- που δείχνουν κατά πόσο το ανοσοποιητικό σύστημα, μετά το εμβόλιο, είναι προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να βρουν τους ίδιους βιοδείκτες και στους ανθρώπους που εμβολιάζονται. Αν οι δείκτες είναι επαρκώς ισχυροί, θα αποτελούν μια διαβεβαίωση ότι το εμβόλιο προστατεύει από την Covid-19.

«Αυτό θα στρώσει το δρόμο για μια πολύ πιο γρήγορη πρόοδο στο πεδίο των εμβολίων Covid», δήλωσε ο ειδικός επικεφαλής ερευνητής δρ Νταν Μπαρούχ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess της Βοστώνης. Ωστόσο δείτε το σενάριο για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

Μετά την ανακοίνωση για αποτελεσματικότητα γύρω στο 95% στα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna, ο πήχης έχει ψηλώσει αρκετά για τα πολλά άλλα εμβόλια που βρίσκονται υπό δοκιμή.

Γι' αυτό ορισμένοι επιστήμονες αναμένουν πως μερικές εταιρείες, ιδίως οι μικρότερες, θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια πρόωρα, προτού ολοκληρώσουν τις χρονοβόρες και δαπανηρές δοκιμές τους, συμπληρώνουν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και προσθέτουν:

Αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα στο μέλλον, καθώς οι Pfizer/BioNTech και Moderna πιθανότατα δεν θα έχουν αρκετές δόσεις για να εμβολιάσουν όλο τον κόσμο, ενώ, από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ένα επόμενο κύμα εμβολίων θα μπορούσε να είναι ανώτερο ακόμη και από το πρώτο που ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Μπορεί π.χ. άλλα εμβόλια να είναι φθηνότερα, να χρειάζονται μόνο μία δόση, να μην έχουν ανάγκη βαθιά κατάψυξη, η ανοσία τους να διαρκεί περισσότερο (οπότε δεν θα χρειαζόταν συχνή επανάληψη των εμβολιασμών) κ.α.

Το υπό ανάπτυξη τεστ αίματος μπορεί να δώσει μια διέξοδο για τα εμβόλια επόμενης γενιάς, αφού θα βοηθήσει να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα τους γρήγορα και φθηνά. Κάπως έτσι, άλλωστε, δοκιμάζονται κάθε χρόνο τα νέα αντιγριπικά εμβόλια, χωρίς να χρειάζονται να γίνονται μεγάλες κλινικές δοκιμές κάθε φορά.

Απλώς ελέγχεται κατά πόσο το νέο εμβόλιο πυροδοτεί επαρκή ανοσιακή αντίδραση, ώστε να παραχθεί το αναγκαίο επίπεδο αντισωμάτων.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να πετύχουν κάτι ανάλογο με τον κορονοϊό, κάτι που ο δρ 'Αντονι Φάουτσι, διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων στις ΗΠΑ, χαρακτήρισε «απολύτως εύλογο και εφικτό».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share