Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους υπουργούς του

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό ξεκίνησε

5 Δεκεμβρίου 2020 14:35
Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους υπουργούς του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο εμβολιασμός των πολιτών ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την άφιξη του εμβολίου του κορωνοϊού στη χώρα μας και οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου είναι “πυρετώδεις”, προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα ο σχεδιασμός για την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και τις διαδικασίες του εμβολιασμού.

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη (05.12.2020), υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συζητήθηκε η προετοιμασία για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους στα 1018 εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “ο προγραμματισμός αυτός πρέπει να αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης”. Επίσης σοκ προκαλεί η είδηση του χαμού του Δημήτρη Κουτσομύτη.

Επισήμανε, επίσης, ότι στο διάστημα αυτό το Υπουργείο Υγείας πρέπει παράλληλα να εξακολουθήσει να είναι επικεντρωμένο στη λειτουργία του Συστήματος Υγείας, αφού η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά απολύτως χαλάρωση.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι είναι απαραίτητη η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην επιστήμη και να πειστούν όσοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ασφάλεια του εμβολίου. Επισημάνθηκε, δε, ότι κρίσιμη σε αυτό τον τομέα θα είναι η συμβολή της ιατρικής κοινότητας.

Η σύσκεψη προετοιμασίας θα πραγματοποιείται σε τακτική βάση προκειμένου όλα να είναι έτοιμα και να ξεκινήσει ο εμβολιασμός αμέσως μετά την παραλαβή των εμβολίων που, με τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται εντός του Ιανουαρίου.

Εμβόλιο κορωνοϊού Ελλάδα: Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

  • ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας,
  • ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης,
  • ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης,
  • ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας,
  • ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης,
  • ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος,
  • ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους,
  • ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης,
  • ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης και
  • ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share