Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

"Μέχρι το τέλος του 2020 για πρώτη φορά στην μετεο-ιστορία θα...": Σοκαριστική αποκάλυψη από τον Σάκη Αρναούτογλου!

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί!

2 Δεκεμβρίου 2020 10:59
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί πολλοί να μην το καταλάβατε αλλά ο Νοέμβριος ήταν ο πιο θερμός παγκοσμίως και το 2020 πιθανότατα θα βγει το πιο θερμό έτος στην πρόσφατη μετεο-ιστορία!

Την είδηση έκανε γνωστή ο μετεωολογός Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτηση του στο Facebook!

"Στο κόκκινο έκλεισε και ο Νοέμβρης, ειδικά και πάλι για την Αρκτικη όπου τμήματά της είχαν έως +14 °C βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο για τον μήνα Νοέμβριο ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο πιο θερμός παγκοσμίως και το 2020 θα πρέπει να βγει ως το πιο θερμό έτος που έχει καταγραφεί ποτέ στην πρόσφατη μετεο-ιστορία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου!

Με την ευκαιρία δείτε και την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

«Μέχρι τις 15-18 Δεκέμβρη... Μετά θα έχουμε...» - Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου για τα Χριστούγεννα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε στη δημοσιότητα την αναλογική εκτίμησή του για τον καιρό του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τον καιρό, τονίζοντας πως μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα έχουμε τέσσερα αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ αναλύοντας τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του από τους δείκτες της ΝΑΟ, ΕΝSO και Madden Julian, προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την εξέλιξη του καιρού για τον Δεκέμβριο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ουσιαστικά χειμωνιάτικο σκηνικό, θα πρέπει να αναμένεται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα και συγκεκριμένα τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε αναλυτικά την εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου:

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2020

Χρησιμοποιώντας ως οδηγό τους δείκτες της Βορειοατλαντικής Ταλάντωσης (ΝΑΟ) τη Νότια Ταλάντωση Ελ Νίνιο (ΕΝSO) και κυρίως την Ταλάντωση Madden Julian σας παραθέτω μία προσπάθεια αποκρυπτογράφησης τις εξέλιξης του καιρού για το μήνα Δεκέμβριο 2020.

Τις ανεβάζω στο διαδίκτυο Από το 2003 κατά περιόδους καθώς πολλοί φίλοι από τη σελίδα μου στο Facebook μου τις ζητάνε και τις βρίσκουν ενδιαφέρουσες! Στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησα και χάρτες του μετεοσιελ ανά δεκαήμερο έτσι ώστε να υπάρχει και η ανάλογη σύγκριση με τους τρέχοντες μετεωρολογικούς χάρτες των επόμενων ημερών!

Με δυο λόγια και πολύ χοντρικά μέχρι τις 15 -18 του Δεκέμβρη ο καιρός από πλευράς θερμοκρασίας (εξαιρουμένων των δύο επόμενων ημερών κυρίως στα βόρεια) δεν φαίνεται να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο χειμωνιάτικο ενδιαφέρον με αξιόλογες κατά τόπους βροχές, ενώ χοντρικά το τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη οι πιθανότητες έστω και για κάποιες μέρες, για πραγματικό χειμωνιάτικο κρύο μαζί και με "χειμωνιάτικα" φαινόμενα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια αυξάνεται σημαντικά σύμφωνα με την αναλογική αυτή η εκτίμηση!

Προσοχή!

Η συγκεκριμένη αναλογική εκτίμηση για τον μήνα Δεκέμβρη είναι πειραματική και φυσικά δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση καμία επίσημη καθημερινή πρόγνωση!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share