Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Την Παρασκευή το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη - Τι αναμένεται για την άρση του lockdown

Όλα όσα αναμένεται να ανακοινώσει

1 Δεκεμβρίου 2020 13:39
Κορωνοϊός: Την Παρασκευή το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη - Τι αναμένεται για την άρση του lockdown
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα δεν είναι καλύτερη και ας έχουν μειωθεί τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει λύσεις για το πως μπορούν να περιορίσουν όλο αυτό που γίνεται. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας βρίσκεται σε ΜΕΘ του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" λόγω της κατάστασης του με τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα όπως κάθε Παρασκευή έτσι και στο τέλος αυτής της εβδομάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους και αφού του αναλύσουν τα δεδομένα θα ληφθούν οι αποφάσεις για το αν θα αρθεί το lockdown ή αν θα πάρει παράταση, για το αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, για το τι θα γίνει με την εστίαση και τα μαγαζιά.

Κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι ν’ ανοίξουν συγκεκριμένοι τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Στέλιος Πέτσας. Πρόσθεσε, ωστόσο, με νόημα ότι «τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει αυτό» και ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν, αποφεύγοντας έτσι να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα σε διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι το άνοιγμα της εστίασης αποτελεί «δύσκολη εξίσωση» κι επιβεβαίωσε πως υπό διερεύνηση αυτή τη στιγμή είναι μόνο το άνοιγμα των εστιατορίων και όχι της νυχτερινής διασκέδασης.

Κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" η Πιερία λόγω των κρουσμάτων - Στην Κατερίνη εκτάκτως ο υφυπουργός Υγείας

Δύσκολα είναι τα πράγματα με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα διότι αρκετές περιοχές φαίνεται να είναι σε δύσκολη κατάσταση και καθημερινώς να αντιμετωπίζουν νέες καταστάσεις όπως στα Ιωάννινα όπου βρέθηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στο στρατόπεδο "Κατσιμήτρου".

Συγκεκριμένα στην Κατερίνη θα πάει εκτάκτως σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης προκειμένου να συντονίσει καλύτερα το έργο και τις προσπάθειες των υγειονομικών μετά και την τελευταία ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Υφυπουργός αναμένεται να ενημερωθεί από τη Διοίκηση και εκπροσώπους του προσωπικού του Νοσοκομείου για τις τελευταίες εξελίξεις, που φέρνουν την Πιερία πανελλαδικά στην θέση σε αριθμό αριθμό των κρουσμάτων και νοσηλευομένων σε κλίνες Covid-19.

Η Πιερία δεν ανήκει μόνο στις 18 περιοχές που είναι στο κόκκινο εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά προβληματίζει και ιδιαίτερα τους ειδικούς, όπως παραδέχτηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, διευκρίνισε το απόγευμα της Δευτέρας πως παρά το αυστηρό lockdown, η Πιερία εμφανίζει ραγδαία αύξηση στα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα.

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως «σε κάθε χωριό και πόλη πρέπει να υπάρξει αυστηρή τήρηση μέτρων και πως «οι αρμόδιοι μηχανισμοί παραμένουν σε επιφυλακή». Στα όρια του είναι και το νοσοκομείο της, με 113 ασθενείς, εκ των οποίων 100 νοσηλεύονται στη διευρυμένη κλινική Covid, ενώ 13 είναι σε ΜΕΘ.

Συνολικά, 113 άτομα νοσηλεύονται με το νοσοκομείο στην παρούσα φάση να αδυνατεί να φιλοξενήσει περιστατικά εκτός νομού λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή, έγιναν τα τελευταία 24ωρα τουλάχιστον 25 διακομιδές από το νοσοκομείο Κατερίνης σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share