Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Τι συνέβη;

1 Δεκεμβρίου 2020 12:44
Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύσκολα τα πράγματα για τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις νοσηλεύεται με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", ενώ τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου μέσα από μήνυμα του στα social media είχε ευχαριστήσει το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και τον κόσμο για τις ευχές του.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Πλακιωτάκης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό πριν από μερικές μέρες και το περασμένο Σάββατο 28 Νοεμβρίου οι γιατροί του έκριναν καλύτερο για εκείνον να μεταφερθεί στον "Ευαγγελισμό" για να νοσηλευτεί.

Ο υπουργός Ναυτιλίας μπήκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ευαγγελισμού αλλά σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου κρίθηκε καλύτερο για εκείνον να μπει στην Εντατική. Η μεταφορά του στη ΜΕΘ κρίθηκε απαραίτητη γιατί ενώ όλες τις μέρες που είναι στο νοσοκομείο, όλη την ημέρα ήταν καλά, τα βράδια ανέβαζε πυρετό έως και 39.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο Γιάννης Πλακιωτάκης δεν είναι διασωληνωμένος, απλά οι γιατροί που παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας τους θεώρησαν καλύτερο να μπει σε ΜΕΘ, αφού εκεί μπορεί να έχει καλύτερη παροχή οξυγόνου.

Κορωνοϊός: Στο "κόκκινο" η Πιερία λόγω των κρουσμάτων - Στην Κατερίνη εκτάκτως ο υφυπουργός Υγείας

Δύσκολα είναι τα πράγματα με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα διότι αρκετές περιοχές φαίνεται να είναι σε δύσκολη κατάσταση και καθημερινώς να αντιμετωπίζουν νέες καταστάσεις όπως στα Ιωάννινα όπου βρέθηκαν δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού στο στρατόπεδο "Κατσιμήτρου".

Συγκεκριμένα στην Κατερίνη θα πάει εκτάκτως σήμερα ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης προκειμένου να συντονίσει καλύτερα το έργο και τις προσπάθειες των υγειονομικών μετά και την τελευταία ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ο Υφυπουργός αναμένεται να ενημερωθεί από τη Διοίκηση και εκπροσώπους του προσωπικού του Νοσοκομείου για τις τελευταίες εξελίξεις, που φέρνουν την Πιερία πανελλαδικά στην θέση σε αριθμό αριθμό των κρουσμάτων και νοσηλευομένων σε κλίνες Covid-19.

Η Πιερία δεν ανήκει μόνο στις 18 περιοχές που είναι στο κόκκινο εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά προβληματίζει και ιδιαίτερα τους ειδικούς, όπως παραδέχτηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, διευκρίνισε το απόγευμα της Δευτέρας πως παρά το αυστηρό lockdown, η Πιερία εμφανίζει ραγδαία αύξηση στα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα.

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως «σε κάθε χωριό και πόλη πρέπει να υπάρξει αυστηρή τήρηση μέτρων και πως «οι αρμόδιοι μηχανισμοί παραμένουν σε επιφυλακή». Στα όρια του είναι και το νοσοκομείο της, με 113 ασθενείς, εκ των οποίων 100 νοσηλεύονται στη διευρυμένη κλινική Covid, ενώ 13 είναι σε ΜΕΘ.

Συνολικά, 113 άτομα νοσηλεύονται με το νοσοκομείο στην παρούσα φάση να αδυνατεί να φιλοξενήσει περιστατικά εκτός νομού λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή, έγιναν τα τελευταία 24ωρα τουλάχιστον 25 διακομιδές από το νοσοκομείο Κατερίνης σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share