Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε ο Μάρκος Παζιώκης

Θλίψη...

1 Δεκεμβρίου 2020 11:26
Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πέθανε ο Μάρκος Παζιώκης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο 42χρονος αρχιλοχίας Μάρκος Παζιώτης πέθανε από ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν σπίτι του, στην Κω, βυθίζοντας στο πένθος τις ένοπλες δυνάμεις. Παράλληλα, σοκ επικρατεί και στον δημοσιογραφικό κόσμο μετά τον χαμό γνωστής δημοσιογράφου.

Έναν άξιο υπαξιωματικό κι έναν εξαίρετο άνθρωπο και οικογενειάρχη, τον 42χρονο Αρχιλοχία Μάρκο Παζιώκη από τις Σέρρες, αποχαιρέτησαν με πόνο ψυχής και οδύνη η Κως και ο διοικητής του 5ου ΕΤΕΘ Κω, Αντισυνταγματάρχης Νικόλαος Αλεξίου με συναδέλφους του.

Λίγο πριν αναχωρήσει η σορός με την γαλανόλευκη για το πλοίο της γραμμής, τελέστηκε στο γραφείο τελετών «ΚΑΠΠΑ», Τρισάγιο, από τον π. Ιωάννη Κουτάντο και στην συνέχεια κατευθύνθηκε για το λιμάνι.

Τη σορό του άτυχου αξιωματικού, ο οποίος «έφυγε» εντελώς αναπάντεχα από ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν σπίτι του χτες τα ξημερώματα, συνοδεύει ο αδελφός του (η σύζυγος με τα παιδιά αναχώρησαν ήδη για Αθήνα σε κατάσταση σοκ).

Πέθανε ο Νεκτάριος Χαλβατζάς από κορωνοϊό

Κατέληξε από κορωνοϊό το πρωί της Δευτέρας ο γνωστός μαιευτήρας-γυναικολόγος Νεκτάριος Χαλβατζάς, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Επίσης, έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό η τέως Αντιδήμαρχος Σερρών Τάνια Βέρρου, επιχειρηματίας, με έντονη δράση στους τομείς του πολιτισμού και του εθελοντισμού.

Με καταγωγή από τη Φαρκαδόνα, όπου και περνούσε μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του, ο Νεκτάριος Χαλβατζάς διατηρούσε επί πολλά χρόνια στη Λάρισα ένα από τα πιο σύγχρονα γυναικολογικά ιατρεία της Θεσσαλίας. Δυστυχώς ο 49χρονος, εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας, βρέθηκε θετικός στον covid-19 πριν από ενάμισι μήνα και παρά τη γενναία μάχη που έδωσε, δεν άντεξε.

Σε δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου επισημαίνονται τα εξής:

«Με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου συναδέλφου μαιευτήρα-γυναικολόγου Νεκτάριου Χαλβαντζά από κορονοϊό, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους του.

Παράλληλα ευχόμαστε σε όλους του γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους στις δομές Υγείας που νοσούν ή είναι απλά θετικοί από τον COVID-19, γρήγορη ανάρρωση και ομαλή επάνοδο στα καθήκοντά τους, που δεν είναι άλλα από την μάχη για τη σωτηρία των συμπολιτών μας. Ο υγειονομικός κλάδος μετρά αυτή τη στιγμή σημαντικές απώλειες, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα Υγείας ενώ παράλληλα επαυξάνει την ευθύνη της Πολιτείας για ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – υλικά –σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός–οργάνωση ΠΦΥ – κτηριακή αναβάθμιση.

Επιπρόσθετα αυξάνει την ευθύνη των συμπολιτών μας για αυτοπεριορισμό και αυστηρή τήρηση των προστατευτικών και περιοριστικών μέτρων».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share