Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου

Θρήνος στον δημοσιογραφικό κόσμο

30 Νοεμβρίου 2020 17:59
Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Κωνσταντοπούλου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ακόμη ένα σοκ στον δημοσιογραφικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της δημοσιογράφου Μαρίας Κωνσταντοπούλου σε ηλικία 61 χρόνων.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια για την απώλεια της Μαρίας Κωνσταντοπούλου και ενημερώνει για το πότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της δημοσιογράφου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια της δημοσιογράφου Μαρίας Κωνσταντοπούλου, η οποία απεβίωσε χθες, σε ηλικία 61 ετών. Η Μαρία Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στη Λειβαδιά το 1959.

Μετά τις λυκειακές της σπουδές, φοίτησε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής, όμως, ήδη από το 1980, είχε αρχίσει να εργάζεται στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ», ως συντάκτης του εργατικού ρεπορτάζ. Στη συνέχεια, επί πολλά χρόνια, εργάστηκε ως συντάκτρια ειδήσεων στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ, δείχνοντας πάντα υπευθυνότητα και επαγγελματική συνείδηση.

Παράλληλα, έγραφε για το περιοδικό «ΑΝΤΙ», συνεργάστηκε με τη Σουηδική Ραδιοφωνία, έκανε εκπομπές και στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Δίαυλος 10» και συνέβαλε καθοριστικά στην οικοδόμηση του Δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Λιβαδειάς.

Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, η Μαρία συνταξιοδοτήθηκε. Δεν έπαψε ποτέ, όμως, να είναι παραγωγική, διάβαζε και έγραφε διαρκώς μέχρι τέλους.

Συνάδελφος με ήθος, αξιόπιστη και συνεργάσιμη, ήταν πολύ αγαπητή στους συναδέλφους της και εργάστηκε πάντοτε με συνέπεια, σεβόμενη την δεοντολογία του επαγγέλματος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους της και αποχαιρετά τη συνάδελφο που «έφυγε» πρόωρα.

Η κηδεία της Μαρίας Κωνσταντοπούλου θα γίνει την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, στο Νεκροταφείο Δάφνης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Θρήνος: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος

Θρήνος προκαλείται στον χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (27/11) ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος.

Ο Βασίλης Πάικος ήταν επί 25 χρόνια επικεφαλής της κυριακάτικης ΑΥΓΗΣ, μέχρι το 2010, αλλά παρέμεινε σταθερός συνεργάτης και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας. Το τελευταίο άρθρο στην ΑΥΓΗ το είχε γράψει στις 26 Ιουλίου.

Παράλληλα ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84, με ένα συνάδελφό του να φεύγει προ καιρού.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βασίλης Πάικος κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Βασίλη Πάικου, ενός ξεχωριστού δημοσιογράφου και σκεπτόμενου πολίτη.

Ο Βασίλης Πάικος εμπνεόμενος πάντα από δημοκρατικές αρχές και με σπάνια ευρύτητα γνώσεων κράτησε ψηλά την τιμή της δημοσιογραφίας σε μια εποχή που δοκιμαζόταν και δοκιμάζεται έντονα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Πέρα όμως από δημοσιογράφος, ήταν και ένας μεγάλος δάσκαλος για εκατοντάδες νέους και αποτελούσε ο ίδιος με το παράδειγμά του πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχει να μαθητεύσουν δίπλα του.

Σε όλη του τη διαδρομή κινήθηκε απαρέγκλιτα στη βάση των αξιών της Αριστεράς και του δημοκρατικού διαλόγου, ενώ στάθηκε με θάρρος πάντοτε, ακόμα και σε στιγμές που δεν ήταν κάτι εύκολο ή αυτονόητο, απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση, με την ελπίδα πως οι νέοι δημοσιογράφοι που δεν τον γνώρισαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Φίλης: Καλό κατευόδιο Βασίλη!

«Ο Βασίλης Πάικος πέθανε σήμερα το απόγευμα. Έχασε την πολύμηνη μάχη που έδωσε με το θάνατο. Αποχαιρετούμε ένα φίλο, ένα σύντροφο κι ένα δάσκαλο» αναφέρει ο Νίκος Φίλης ο οποίος συνεργάστηκε με τον Βασίλη Πάικο.

«Ο Βασίλης υπήρξε ακέραιος άνθρωπος, με ευγένεια χαρακτήρα, μόρφωση, προσήλωση στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σεβασμό στον αναγνώστη – πολίτη.

Από τα νεανικά του χρόνια, ζυμώθηκε στους δημοκρατικούς αγώνες, αγωνιστής κατά της δικτατορίας, μάχιμος δημοσιογράφος, δάσκαλος πολλών δημοσιογράφων, αν και βέβαια για την εξέλιξη ορισμένων δεν είχε καμία ευθύνη» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Στα περίπου 50 χρόνια δημοσιογραφικής σταδιοδρομίας, ο Βασίλης παρέμενε ουσιαστικά σύγχρονος, πιάνοντας το σφυγμό της εποχής χωρίς να κάνει εκπτώσεις από τις αξίες του. Σταθερός στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, με ευρύτητα πνεύματος, συνέβαλλε στη διαμόρφωση του δημόσιου χώρου της αριστερής διακυβέρνησης στη χώρα μας και τον υπερασπίστηκε απέναντι στις κραυγές του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Η απώλειά του σήμερα καθίσταται ακόμα πιο οδυνηρή μέσα στο ζόφο της εποχής, της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης και των fake news. Αποχαιρετούμε ένα ενεργό πολίτη – δημοσιογράφο, έναν ακριβό σύντροφο που μέχρι την τελευταία στιγμή της ενεργού παρουσίας του έδινε το «παρών» από τις στήλες της Κυριακάτικης Αυγής και τη συχνότητα του Αθήνα 984.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Ζωγράφου, σε περιορισμένο κύκλο συγγενών λόγω του κορονοϊού. Σε καλύτερες στιγμές θα μπορέσουμε να τον τιμήσουμε όλοι όσοι συμμεριστήκαμε κοινές αγωνίες, αξίες, χαρές και λύπες».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share