Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Μυστηριώδης ανακάλυψη στο Τατόι: Βρέθηκαν 70 βαλίτσες της Βασίλισσας Φρειδερίκης

Ήταν σχεδόν εξαφανισμένα...

27 Νοεμβρίου 2020 18:13
Μυστηριώδης ανακάλυψη στο Τατόι: Βρέθηκαν 70 βαλίτσες της Βασίλισσας Φρειδερίκης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια μυστηριώδης ανακάλυψη έγινε στο Τατόι, καθώς σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα (27/11) ο «ΒΗΜΑτοδότης», βρέθηκαν περίπου 70 βαλίτσες και μπαούλα της Βασίλισσας Φρειδερίκης, τόσο στο βασιλικό κτήμα όσο και σε άλλα ακίνητα.

Με βάση το δημοσίευμα, βρέθηκαν σχεδόν εξαφανισμένα, κάτω από τόνους σκόνης. Άρχισαν όμως μέρα με τη μέρα να αποκαλύπτονται με προσοχή και με τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι για τα αρχαία αντικείμενα, ώστε όταν εμφανισθούν στο φως να μην πάθουν κάποια φθορά, με ένα μοναδικό περιστατικό να έχει λάβει πρόσφατα τόπο στην περιοχή.

Τόσα χρόνια οι βαλίτσες παρέμεναν εξαφανισμένες σε ντουλάπες και σε ερμάρια χωρίς ποτέ κανείς να ενδιαφερθεί για το τι έχουν μέσα και γιατί δεν είχαν μεταφερθεί τότε αλλού, όπως είχε μεταφερθεί με νταλίκες η υπόλοιπη βασιλική περιουσία.

Τατόι βαλίτσες Φρειδερίκης

Τα μυστήρια των βασιλικών κτημάτων αναμένονται να συνεχιστούν έως ότου ανοίξουν και τα 70 μπαούλα και τα συρτάρια, έως ότου δηλαδή φωτιστεί η κάθε γωνιά του κτήματος του Τατοΐου. Την όλη επιχείρηση την έχει αναλάβει προσωπικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία συχνά επισκέπτεται το βασιλικό κτήμα.

Να σημειωθεί πως πέρα από τις άμαξες, στον σταύλο του Βασιλέως Γεωργίου βρέθηκαν και πολλά μπουκάλια κόκκινου ξηρού κρασιού κάπου 70 χρονών με την ετικέτα να γράφει «Δεκέλεια».

«Μαύρα» γενέθλια για τη Βασίλισσα: Θλιβερές στιγμές στη βασιλική οικογένεια

Οι θλιβερές στιγμές στη βασιλική οικογένεια, με τη Βασίλισσα να ζει «μαύρα» γενέθλια, αφού άπαντες επιχειρούν μεταξύ των κοντινών της ανθρώπων να ορθοποδήσουν, χωρίς κάτι τέτοιο να είναι εύκολο στην χώρα τους, σε μια εποχή έντονης αμφισβήτησης.

Η Βασίλισσα Σοφία χθες (2/11) έκλεισε τα 82α γενέθλιά της, συνεχίζοντας να αποτελεί ένα πρότυπο για τους Ισπανούς, παρά τα απανωτά «χτυπήματα», που και για εκείνη έχουν στοιχίσει, αναφορικά με τις απώλειες που ακολούθησαν.

Πέρασε ένας χρόνος, μάλιστα, από τότε που η κατάσταση για την ίδια ήταν παντελώς διαφορετική. Παρίστατο στο γάμο του τενίστα, Ράφα Ναδάλ, είδε την πρώτη παρουσία της Πριγκίπισσας Λεονόρ στα βραβεία προς τιμήν της στις Αστούριας, βρισκόταν σε ουκ ολίγα γεύματα με φίλους, πάντα με τη συνοδεία του Βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Με όλο αυτό το διάστημα να έχει περάσει, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για τη Βασίλισσα, που είδε το σύζυγό της να μετακομίζει εκτός Ισπανίας, έχοντας πρώτα μπλέξει σε σκάνδαλο εκατομμυρίων. Η ίδια, βέβαια, παρέμεινε στο πλευρό του γιου της, του Βασιλιά Φελίπε, δείχνοντας την αφοσίωση στο ρόλο της, καθώς και στην χώρα που της τον εμπιστεύτηκε πριν από πολλά χρόνια, όταν και παντρευόταν τον Χουάν Κάρλος.

Βασίλισσα Σοφία γενέθλια

Οι πράξεις της αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Συνεχίζει να δίνει τη δική της ώθηση στη διάδοχο του θρόνου, προωθεί τις τέχνες κι έχει, μεταξύ άλλων, ιδρύσει τράπεζες τροφίμων, προκειμένου να δοθούν σε ανθρώπους, που έχουν ανάγκη στην εποχή της πανδημίας. Η ίδια, μάλιστα, στο τελευταίο έχει εξαιρετικά ενεργό ρόλο, διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι την πορεία της εν λόγω φιλανθρωπικής της δράσης, μη σταματώντας τις θαυμαστές πράξεις.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις απώλειες, που υπήρξαν τον τελευταίο χρόνο. Το 2020 ξεκίνησε με τον χαμό της Ινφάντα Πιλάρ, ενώ μετά ακολούθησε ένας καλός φίλος της οικογένειας, ο Πλάθιδο Αράνγκο. Κανείς δεν ξεχνά, φυσικά, τη βεβήλωση του τάφου των γονιών της, Παύλου και Φρειδερίκης, στο Τατόϊ, ενώ και η ακύρωση γεγονότων, όπως το Πάσχα, επίσης μέτρησαν «βαρέως» για τη Σοφία. Η παρουσία της για μεγάλο διάστημα στη Μαγιόρκα είναι σίγουρο, ότι τη βοήθησε αρκετά, ώστε να ανασυγκροτηθεί για το μέλλον.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share