Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι βλέπουν οι ασθενείς που πεθαίνουν από κορωνοϊό - Σοκαριστικό βίντεο γιατρού

«Ελπίζω οι τελευταίες στιγμές της ζωής σου να μην...»

27 Νοεμβρίου 2020 07:22
Τι βλέπουν οι ασθενείς που πεθαίνουν από κορωνοϊό - Σοκαριστικό βίντεο γιατρού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σοκάρει γιατρός στις ΗΠΑ, ο οποίος γύρισε ένα βίντεο για να δείξει στον κόσμο τι βλέπουν τις τελευταίες τους στιγμές οι ασθενείς που καταλήγουν από κορωνοϊό, στην προσπάθειά του να περάσει το μήνυμα στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Ενώ, σε γρίφο έχει εξελιχθεί το ζήτημα της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις για τα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους, με ορισμένους τομείς να έχουν προτεραιότητα.

Σοκάρει γιατρός στις ΗΠΑ, ο οποίος γύρισε ένα βίντεο για να δείξει στον κόσμο τι βλέπουν τις τελευταίες τους στιγμές οι ασθενείς που καταλήγουν από κορωνοϊό, στην προσπάθειά του να περάσει το μήνυμα στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

«Φορέστε μάσκες – Είναι λιγότερο άβολο από να έχεις ένα κομμάτι πλαστικό στο λαιμό σου»

«Το να φοράμε τη μάσκα δεν είναι το ίδιο άβολο με το να έχεις ένα κομμάτι πλαστικό μέσα στον λαιμό σου», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω BBC ο Κένεθ Ρέμι στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όσους δεν τηρούν ένα από τα βασικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

«Ελπίζω οι τελευταίες στιγμές της ζωής σου να μην μοιάζουν κάπως έτσι», αναφέρει στο μήνυμά που θέλει να περάσει στον κόσμο δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ένιωσε την υποχρέωση να γυρίσει αυτό το βίντεο όταν είδε τα συναισθήματα που προκαλεί ο θάνατος ενός ασθενούς από κορωνοϊό στην ιατρική του ομάδα.

"Δεν μπορούσα να ανασάνω χωρίς οξυγόνο" - Η συγκλονιστική μαρτυρία μίας ασθενούς με κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός έχει καταφέρει να "χτυπήσει" για τα καλά την Ελλάδα με τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται καθημερινώς όλο και περισσότερο όπου ασθενείς περνούν την χειρότερη στιγμή της ζωής τους. Επίσης δείτε το χάρτη διασποράς των κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα συγκλονίζει μία μαρτυρία ασθενούς κορωνοϊού όπου έφτασε λίγο πριν την διασωλήνωση και μόλις βγήκε από το νοσοκομείο. «Βουρκώνω όταν θυμάμαι πως με πήρε το ασθενοφόρο γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Περιγράφοντας τις ημέρες της ασθένειας της από τον κορωνοϊό η κα Κούτρα που συμπληρώνει σχεδόν ένα μήνα από την στιγμή που νόσησε (στις 26 Οκτωβρίου), σημείωσε πως νόσησε κατευθείαν και ήταν βαρύ για την ίδια και γι' αυτό χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 14 ημέρες καθώς και οξυγόνο γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. «Ήμουν ένα βήμα πριν την διασωλήνωση...Είχα πολλούς πόνους στο στήθος και δεν μπορούσα να ανασάνω χωρίς οξυγόνο».

Εξηγώντας τον τρόπο που κόλλησε τον ιό ανέφερε πως δεν κατάλαβε από πού ξεκίνησε. «Υποθέτω από τον χώρο εργασίας παρόλο που έπαιρνα όλα τα μέτρα προφύλαξης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως η ίδια επεσήμανε η μητέρα της - που εργάζεται ως νοσηλεύτρια- ήταν αυτή που παρακάλεσε τους γιατρούς να καθυστερήσουν την διασωληνωση. «Ήμουν σίγουρη ότι μπορεί να μην ξυπνούσα».

Ερωτηθείς αν έχει ακόμα τα συμπτώματα η ίδια σημείωσε πως ακόμα δεν έχει φύγει η πνευμονία, η κόπωση, ο πονοκέφαλος και ότι κάνει ακόμα αγωγή. «Όταν φλερτάρεις με τον θάνατο αναθεωρείς κάποια πράγματα μετά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για τους αρνητές του κορωνοιού επεσήμανε πως «με εξοργίζουν, τέτοιοι άνθρωποι με πήραν στο λαιμό τους γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share