Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Έφυγε" από τη ζωή η Εύα Κοταμανίδου

Θρήνος...

26 Νοεμβρίου 2020 10:52
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος στον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο διότι πέθανε σε ηλικία 84 ετών, η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου. Επίσης "έφυγε" από τη ζωή την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ο δημοσιογράφος Σπύρος Παγκάς.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός γεννήθηκε το 1936 στη Νέα Φιλαδέλφεια και σπούδασε στο θέατρο τέχνης «Κάρολος Κουν». Έγινε γνωστή ως πρωταγωνίστρια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, με ρόλους στις ταινίες «Ο Θίασος», «Μεγαλέξαντρος», «Το βλέμμα του Οδυσσέα» και «Τοπίο στην Ομίχλη».

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ανάρτηση στο facebook

Ακόμα ενα δυσάρεστο νέο και μια μεγαλη απώλεια για το θέατρο και τον πολιτισμό μας..Η σπουδαια κυρία του θεάτρου μας και...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Wednesday, November 25, 2020

Πέθανε ο Μιχάλης Παπαδάκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο Διευθυντής του Ενυδρείου Κρήτης και Οικονομικός Προϊστάμενος του ΕΛΚΕΘΕ Μιχάλης Παπαδάκης. Επίσης, μεγάλος θρήνος επικρατεί και στην οικογένεια των αυτοκινήτων διότι "έφυγε" από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς, ο οποίος είχε κατασκευάσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος τους συγγενείς και φίλους αλλά και την «οικογένεια» του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσιων Ερευνών και του Ενυδρείου Κρήτης, για την δημιουργία του οποίου είχε σταθεί μπροστάρης.

Η κηδεία του Μιχάλη Παπαδάκη θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (26/11) από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, όπου και θα ταφεί, αναφέρει το cretalive.gr.

Το «αντίο» του ΕΛΚΕΘΕ

Οραματιστής, ακούραστος, δυναμικός και φωνακλάς. Οι άνθρωποι του ΕΛΚΕΘΕ, σε αποχαιρετιστήριο μήνυμα τους για το Μιχάλη Παπαδάκη, αναφέρουν:

«Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον Μιχάλη Παπαδάκη, πολύτιμο συνεργάτη για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο Μιχάλης Παπαδάκης διετέλεσε Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΛΚΕΘΕ, ενώ ήταν ιδρυτικό στέλεχος και η ψυχή του Ενυδρείου Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία του ΕΛΚΕΘΕ και έδωσε σημαντική ώθηση στο Κέντρο. Διορατικός, οξυδερκής και ακούραστος αφιέρωνε καθημερινά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του για την πρόοδο του Κέντρου και την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετώπιζε, πάντα με καλή πρόθεση, συνέπεια και ευαισθησία.

Δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την επαγγελματική του πορεία. Έφυγε πριν την επικείμενη συνταξιοδότηση του, που θα του έδινε και την ευχαρίστηση ότι εκπλήρωσε τους στόχους του, και θα του επέτρεπε να περάσει περισσότερο χρόνο με τους οικείους του, αφού η ενασχόληση του όλα αυτά τα χρόνια με την διοίκηση του ΕΛΚΕΘΕ ήταν ιδιαίτερα απαιτητική.

Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του».

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην βουλευτής Αναστάσιος Παπαδόπουλος

Απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού ο πρώην βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιος Παπαδόπουλος. Δικηγόρος στο επάγγελμα, με καταγωγή από το χωριό Καλά Δένδρα, είχε εκλεγεί βουλευτής για πρώτη φορά το 1981 (18/10/1981 – 07/05/1985) και επανεκλέχθηκε το 1985 ( 2/6/1985 έως 2/6/1989), ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος στο Νοσοκομείο Σερρών. Επίσης, μια 54χρονη νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο της Δράμας έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν.

Συλλυπητήρια μηνύματα

  • «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του Αναστάσιου (Τάσου) Παπαδόπουλου. Ο Τάσος Παπαδόπουλος υπήρξε Βουλευτής ΠΑΣΟΚ για δύο συνεχόμενες θητείες, εξαιρετικός επιστήμονας δικηγόρος, με ήθος και αρχές. Παρέμεινε ενεργός στα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα του τόπου μέχρι το τέλος. Χάσαμε έναν πραγματικό σύντροφο και αγωνιστή της παράταξης. Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γραμματέας της Ν.Ε. Σερρών του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Τρέντσιος
  • «Έφυγε σήμερα από την ζωή ο σύντροφος και φίλος τ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παπαδόπουλος Αναστάσιος. Συμβολισμός της αξιοπρέπειας, της συνέπειας και της αγωνιστικότητας!Μεγάλη απώλεια ,με σεβασμό θα τον θυμόμαστε πάντα. Καλό ταξίδι σύντροφε Τάσο! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!», υποστηρίζει σε μήνυμά του ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Τζελέπης.
  • «Ο αείμνηστος πλέον συνάδελφος Τάσος Παπαδόπουλος υπήρξε ακούραστος θεράπων της νομικής επιστήμης , που τόσο πολύ αγάπησε. Άξιος συνάδελφος , αυτοδημιούργητος και αγαπητός σε όλους.Υπηρέτησε το Νομό από τη θέση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και λατρεύτηκε από τον κόσμο.Ουδέποτε αμφισβητήθηκε το ήθος και η εντιμότητά του .Έφυγε όρθιος και περήφανος , γιατί έτσι ήταν ο Τάσος , μαχητής. Εμείς όλοι που πορευτήκαμε μαζί του τόσο στην πολιτική όσο και στη δικηγορία θα τον θυμόμαστε για τον σεβασμό, που ενέπνεε ο λόγος και η προσωπικότητά του. Για τη σοβαρότητα και την ευγένειά του. Για το πάθος του για τη ζωή και τους αγώνες του για την δημοκρατία. Αιωνία του η μνήμη !,» είναι το μήνυμα του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου. Μάλιστα η διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου συνεδρίασε εκτάκτως στις 9 σήμερα το πρωί και εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, στο οποίο υπογραμμίζεται η προσωπικότητά του, το ήθος και η πολυετή προσφορά του Αναστ. Παπαδόπουλου .
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share