Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Πέθανε 54χρονη νοσηλεύτρια στη Δράμα

Θρήνος...

24 Νοεμβρίου 2020 12:43
Κορωνοϊός: Πέθανε 54χρονη νοσηλεύτρια στη Δράμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια 54χρονη νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο της Δράμας έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν. Επίσης, σοκ προκάλεσε στην κοινωνία των Τρικάλων η είδηση του θανάτου ενός 32χρονου από τον φονικό ιό.

Η ΠΟΕΔΗΝ, που έκανε γνωστό τον θάνατό της απέστειλε συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους, κάνοντας, ωστόσο λόγο για μεγάλη διασπορά εντός του νοσοκομείου της Δράμας.

«Μαζί με τη θλίψη όμως υπάρχει και οργή. Για τα λάθη και τις παραλήψεις που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πάλι πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλη μια νοσηλεύτρια 52 χρονών από το ίδιο νοσοκομείο δίνει τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είναι διασωληνωμένη. Είχε βρεθεί θετική η κόρη της που γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο και η οποία εκτιμάται από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ πως κόλλησε στο νοσοκομείο.

Πέθανε 54χρονη νοσηλεύτρια από κορωνοϊό

Επίσης, ακόμη δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού από το νοσοκομείο Δράμας μεταφέρθηκαν με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται και για έναν τραυματιοφορέα και μια διοικητική υπάλληλο. Τέλος, κάνει γνωστό πως συνολικά νοσούν 70 υγειονομικοί υπάλληλοι στο νοσοκομείο Δράμας.

«Ξέφυγε η κατάσταση με σημαντικές ευθύνες στην κακή διαχείριση των περιστατικών που οδήγησε σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου», καταλήγει.

«Δεν πρόλαβα να μιλήσω μαζί του…» - «Τσακίζει» κόκκαλα η εξομολόγηση του αδελφού του 25χρονου που πέθανε από κορωνοϊό

«Τσακίζει» κόκκαλα η εξομολόγηση του αδελφού του 25χρονου, ο οποίος πέθανε από κορωνοϊό, τονίζοντας πως δεν είχε καν την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσει και να μιλήσουν πριν από το θάνατό του.

Τις δύσκολες ώρες που περνάει η οικογένεια του, εξομολογείται ο αδελφός του 25χρονου μιλώντας στο live news:

«Είναι πολύ σκληρό και τώρα προσπαθώ να είμαι δυνατός γιατί εγώ είμαι τώρα ο άντρας στην οικογένεια».

Ο Θοδωρής Παυλίδης, από τις Σέρρες, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, εμφάνισε υψηλό πυρετό και νοσηλεύτηκε αμέσως.

«Είχε 40 και πυρετό και εμετούς έκανε και τα λοιπά. Έμεινε στις Σέρρες μια εβδομάδα και μετά άλλες 2 εβδομάδες ήταν στο Παπανικολάου».

Μετά από 3 εβδομάδες νοσηλείας, δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη με τον Covid-19, με τους δικούς τους ανθρώπους, να είναι συντετριμμένοι, αφού δεν πρόλαβαν καν να τον αποχαιρετήσουν…

«Δεν μίλησα μαζί του. Ενημερωνόμασταν κάθε ημέρα από τους γιατρούς. Μια ήταν καλύτερα, μια ήταν χειρότερα, μετά περιμέναμε να τον εγχειρήσουν, αλλά θέλαμε να βγει αρνητικός στον κορωνοϊό, δεν βγήκε αρνητικός στον κορωνοϊό, ήταν να βγει, να τον κάνουν εξετάσεις την Δευτέρα να δούνε, δεν άντεξε…».

Τον πρόσωσε η καρδιά του

O 25χρονος, που αντιμετώπιζε και πρόβλημα με την καρδία του, επιδεινώθηκε η υγεία του, από την πρώτη ημέρα που κόλλησε κορωνοϊό…

«Απ’ ότι μας είπανε, ακόμα το εξετάζουν για πιθανά σενάρια, δεν έφταιγε εκατό τις εκατό ο κορωνοϊός. Ο κορωνοϊός έφταιγε μεν, αλλά ήταν και μια επιπλοκή, ο αδερφός μου είχε και πρόβλημα με την καρδία του».

«Απ’ότι κατάλαβα, είχε αδυναμία στην καρδιά, από μια επέμβαση που είχε κάνει πριν 4-5 χρόνια και τον βρήκε δυστυχώς εκεί, δεν άντεξε η καρδιά του».

Επιστήθιος φίλος του 25χρονου, ο οποίος νόσησε και αυτός με κορωνοϊό, δεν μπορεί να ακόμα να συνειδητοποιήσει, πως έχασε τον φίλο του τόσο ξαφνικά…

«Και εγώ το πέρασα, τώρα επανήλθα, είχα και εγώ κολλήσει, έχει πολλά κρούσματα δυστυχώς, ο καθένας προσπαθεί, να μπορέσει να μην έρθει σε πολλές επαφές.

Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το πράγμα τώρα, αυτό ήταν ένα χτύπημα, δηλαδή ειδικά για τους γονείς του, τις αδερφές του, τον αδερφό του, όλους, ήταν πολύ αγαπητό παιδί, πολύ αγαπητό».

Η πόλη των Σερρών, δίνει τη δική της μάχη με τον κορωνοϊό, με τον θάνατο του 25χρονου να έχει φέρει ανείπωτη θλίψη στην τοπική κοινωνία.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share