Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Νέο έκτακτο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Δίνει μάχη με τον κορωνοϊό

Ποια η κατάσταση της υγείας του;

25 Νοεμβρίου 2020 12:22
Νέο έκτακτο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Δίνει μάχη με τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζει να δίνει μάχη με τον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύεται από την περασμένη Πέμπτη στον «Ευαγγελισμό» καθώς διαγνώστηκε θετικός στον covid-19.

Όπως αναφέρει τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή. Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών».

Ο Αρχιεπίσκοπος διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της Δευτέρας και χθες εμφάνισε ήπια συμπτώματα, καθώς ανέβασε πυρετό 37,7.

Ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύθηκε αρχικά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο στη συνέχεια εισήχθη σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, για καθαρά προληπτικούς λόγους, λόγω ηλικίας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον 9ο όροφο που δημιουργήθηκε τώρα, προκειμένου να υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση. Την Πέμπτη ανέβασε 38 πυρετό.

Με την ευκαιρία διαβάστε και αυτό: Η αποχαιρετιστήρια ανάρτηση της συζύγου του Dj Decibel - Ραγίζει καρδιές

Έκτακτος ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου: Με πίστη στον Θεό θα υπερνικήσουμε

Μέσω του εκπροσώπου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε στείλει μήνυμα στους πολίτες να τηρούν ευλαβικά και πιστά τους υγειονομικούς κανόνες.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη.

Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του.

Έκτακτο ανακοινωθέν για την υγεία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Έκτακτο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου!

Για δεύτερη ημέρα νοσηλεύεται με κορωνοϊό στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του «Ευαγγελισμού» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Η κατάσταση του κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή και ελεγχόμενη, ενώ όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο είναι απύρετος. Στις 2 το μεσημέρι θα δοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο κ. Ιερώνυμος είχε τεθεί σε προληπτική καραντίνα στις 11 Νοεμβρίου, μετά τη διαπίστωση ότι κάποιοι συνοδικοί ιεράρχες είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην οποία είχε προεδρεύσει.

Άμεσα πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ο Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε τεστ όπου σε όλα βρέθηκε αρνητικός. Αντίστοιχος έλεγχος έγινε το περασμένο Σάββατο πριν από τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό. Σε τεστ είχε υποβληθεί και ο κ. Μητσοτάκης όπου και εκείνος είχε βγει αρνητικός. Έτσι η συνάντησή τους έγινε κανονικά.

υγεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ο Αρχιεπίσκοπος, στο πλαίσιο του συστηματικού ελέγχου του για την νόσο, υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ κορωνοϊού το βράδυ της Δευτέρας, οπότε διεγνώσθη θετικός, εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα και πυρετό 37,7. Για το λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία χθες το πρωί η μετάβασή του στον «Ευαγγελισμό».

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος ανέβασε πυρετό 38, χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις είναι ισχυρότατες και η διάθεσή του είναι πάρα πολύ καλή.

Ο κ. Κονιδάρης ανέφερε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει για το πότε μπορεί να εκτέθηκε στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς από τις ιχνηλατήσεις δεν προκύπτει κάτι. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να ήρθε σε επαφή με το κρούσμα από το απόγευμα του Σαββάτου 14/11 μέχρι και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου», διευκρίνισε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share