Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ραγδαίες εξελίξεις!

Τι συνέβη;

19 Νοεμβρίου 2020 10:29
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ραγδαίες εξελίξεις!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δε θα τεθεί σε προλητική καραντίνα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο οποίος νοσεί από τον κορωνοϊό και εισήχθη σήμερα το πρωί στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, «ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19, το οποίο ήταν αρνητικό και για τον πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Στο Άμπου Ντάμπι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Αμπου Ντάμπι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας, από τον Sultan Ahmed Al Jaber και αξιωματούχους. Κατά τη διήμερη του επίσκεψη ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον διάδοχο του θρόνου, Σεϊχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, όπου θα επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό/επενδυτικό όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο και γραπτώς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η η ολιγόωρη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι σηματοδοτεί την ενίσχυση και εμβάθυνση των δεσμών της Ελλάδας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την μετατροπής της διμερούς σχέσης σε στρατηγική εταιρική σχέση, η οποία θα αποτυπωθεί και στο χαρτί.

Η Ελλάδα οικοδομεί και ενισχύει διεθνείς και περιφερειακές συμμαχίες

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Ελλάδα οικοδομεί συστηματικά και ενισχύει διεθνείς και περιφερειακές συμμαχίες, ενώ αυξάνει το διπλωματικό της κεφάλαιο συμμετέχοντας στη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή (τον πρωθυπουργό, εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα συνοδεύει στο Άμπου Ντάμπι και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του).

Στο τετ α τετ που θα έχουν την Τετάρτη, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, θα επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό/επενδυτικό επίπεδο, όσο και στο γεωπολιτικό, επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και η Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που θα υπογραφούν (από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια), θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της στενής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και των κοινών απόψεων έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Έτερο πεδίο συνεργασίας με μεγάλες προοπτικές είναι το οικονομικό/επενδυτικό, καθώς ήδη εταιρείες από τα ΗΑΕ δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ δείτε τι δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα

Τα ΗΑΕ είναι ο σημαντικότερος επενδυτής στην Ελλάδα από τις χώρες του Κόλπου, ενώ τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος για οικονομική συνεργασία είναι η αγροτοβιομηχανία, η κτηνοτροφία, οι υδατοκαλλιέργειες, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι υποδομές μεταφορών.

Τομείς ενδιαφέροντος και επενδύσεις θα συζητηθούν κατά τη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιας για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φρακογιάννης και ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης με το Mubadala Investment Company PJSC.

Οι κ. Δένδιας, Γεωργιάδης και Φραγκογιάννης θα μετάσχουν και στη διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών που θα ακολουθήσει αύριο, μετά το τετ α τετ του πρωθυπουργού με με τον Διάδοχο του Θρόνου, Σεϊχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan.

Οι αρχές στο Αμπου Ντάμπι καλωσόρισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Ελληνες αξιωματούχους, με έναν εντυπωσιακό τρόπο καθώς ουρανοξύστης φωτίστηκε με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζεται το Abu Dhabi National Oil Company.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share