Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Προσοχή! Όταν δείτε αυτό το email από τα ΕΛΤΑ μην το ανοίξετε

Τι πρέπει να γνωρίζετε

25 Νοεμβρίου 2020 11:09
Προσοχή! Όταν δείτε αυτό το email από τα ΕΛΤΑ μην το ανοίξετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες απάτες γίνονται με αποτέλεσμα αρκετοί να πέφτουν θύματα σε όλο αυτό το παιχνίδι αυτών που το στήνουν, όπως όταν μπορούν με απλές κινήσεις να σας κλέψουν τους κωδικούς και τα χρήματα από τον λογαριασμό σας.

Συγκεκριμένα ορισμένοι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καραντίνα με χρησιμοποιώντας μάλιστα κάθε μέσο ακόμα και μεγάλους οργανισμούς όπως τα ΕΛΤΑ για να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες και να «μπουν» στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στέλνοντας ένα συγκεκριμένο μήνυμα.

Μέσα σε λίγες ημέρες έχουν έρθει σε γνώση μας δυο περιστατικά όπου απατεώνες με πρόσχημα ότι είναι τα ΕΛΤΑ προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα με δόλιο τρόπο μέσω email. Έτσι, αν λάβετε αυτό το email με τίτλο ΕΛΤΑ parcel σε καμία περίπτωση μην το ανοίξετε.

Το email αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ πελάτη,

Η συσκευασία σας έφτασε πρόσφατα στο κέντρο διαλογής μας .
Για να λάβετε την παραγγελία, είναι σημαντικό να πληρώσετε τα έξοδα αποστολής.
Αφού πληρώσετε τα έξοδα αποστολής, θα στείλουμε την παραγγελία σας.
Το πακέτο θα παραδοθεί στο σπίτι σας το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ή μπορείτε να το παραλάβετε την επόμενη εργάσιμη ημέρα από τις 3:00 μ.μ. στο επιλεγμένο σημείο συλλογής.

Στην συνέχεια έχει ένα link το οποίο γράφει πληρωμή και ζητάει από τα ανυποψίαστα θύματα να βάλουν τα στοιχεία της κάρτας τους! Μην το πατήσετε!

Προσοχή! Ότι και αν κάνετε μόλις δείτε αυτό το email μην το ανοίξετε

Μία νέα ηλεκτρονική απάτη έκανε την εμφάνιση της σε ορισμένων τα email με τα ΕΛΤΑ να προειδοποιούν τον κόσμο να μην το ανοίξουν σε καμία περίπτωση. Επίσης δείτε άλλη μία μεγάλη απάτη που έγινε από τράπεζα σε ATM.

Συγκεκριμένα ένα email με τα ΕΛΤΑ να είναι ο υποθετικός αποστολέας και αντικείμενο την παράδοση δέματος, έλαβαν αρκετοί διαδικτυακοί χρήστες. Σε αυτό, αναφέρεται ότι δεν είναι δυνατή η παράδοση του δέματος επειδή δεν έχει καταβληθεί δασμός 2,10 ευρώ, ενώ υπάρχει και εσωτερικός σύνδεσμος (link), που καλείται ο χρήστης να πατήσει, ώστε να πληρώσει το μικρό αυτό ποσό.

Για να γίνουν μάλιστα πιο πειστικοί, οι διαδικτυακοί απατεώνες τονίζουν ότι αν δεν παραληφθεί μέσα σε 30 ημέρες το δέμα τότε θα πρέπει να τους καταβληθεί αποζημίωση 0,49 ευρώ. Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, τα ΕΛΤΑ ζητούν από τους πολίτες να μην ανοίγουν καθόλου το συγκεκριμένο email και να το διαγράψουν άμεσα από το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Δείτε το email-απάτη:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share