Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Έβαλε την κάρτα στο ATM και… Μεγάλη απάτη από τράπεζα!

Απίστευτο!

11 Νοεμβρίου 2020 10:05
Έβαλε την κάρτα στο ATM και…  Μεγάλη απάτη από τράπεζα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιο μέγα σκάνδαλο προκύπτει σχετικά με την συγκεκριμένη τράπεζα;

Δείτε τι καταγγέλει καταθέτης-πελάτης της:

«έχοντας στην κατοχή μου μια κάρτα χρεωστική της συγκεκριμένος τράπεζας η οποία έληγε 8/19. είχα σκοπό να πάω σε ένα υποκατάστημα να την αλλάξω μιας και τέλος Αυγούστου θα έληγε άλλα δια μαγείας ήρθε στο σπίτι με αλληλογραφία η καινούρια κάρτα η οποία ήθελε απλή ενεργοποίηση σε ενα ατμ με το ιδιο PIN.

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό: Πήγε στο ΑΤΜ και έβγαλε 50 ευρώ - Μόλις είδε το χαρτονόμισμα έτρεξε στην...

Μπράβο λέω εξέλιξη..πηγαίνοντας 1/9 σε ενα ΑΤΜ της τράπεζας κάνω την ενεργοποίηση που έλεγε και ζητάω υπόλοιπο…εκεί βλέπω δια μαγείας να μου έχουν χρεώσει 6 ευρώ για την ανανέωση της κάρτας!!!!

αν είναι δυνατόν….γιατί τόσο κοροϊδία από την τράπεζα …αν αναλογιστειτε πόσες κάρτες κυκλοφορούν στην Ελλάδα με 6 ευρώ που χρεώνουν δείτε το νούμερο απλά…εγώ έκανα έναν απλό υπολογισμό για 7.000.000 καρτες X 6 ΕΥΡΩ =42.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ….είπατε κατι?και δουλεύουμε για να πληρώσουμε τον ενφια…και την εφορια…»

Απάτη ΑΤΜ

Τέλος για τις κάρτες - Με αυτόν τον τρόπο θα σηκώνουμε χρήματα από το ΑΤΜ στο μέλλον

Όσο η τεχνολογία αναπτύσσεται τόσο φαίνεται πως θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε καθημερινά μικροπροβλήματα. Ένα από αυτά είναι να ξεχάσετε το PIN σας -δείτε εδώ το λόγο που το PIN των καρτών είναι 4ψήφιο-, διότι φαίνεται πως θα αλλάξει ο τρόπος που θα τραβάμε λεφτά από το ΑΤΜ.

Διαβάστε παρακάτω όσα ανέφερε ο διευθυντής τράπεζας:

«Το πλέον θετικό της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου είναι ότι δεν θα χρειάζεται να έχεις πάνω σου κάρτες για μικροκαταθέσεις ή μικροαναλήψεις», λέει ο Σου Γιανρού, διευθυντής του καταστήματος της Αγροτικής στη Τζινάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ στην ανατολική Κίνα. Εκτός από την Αγροτική και άλλες μεγάλες τράπεζες στην Κίνα έχουν εισάγει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στα αυτόματα ταμειακά μηχανήματα (ATM).

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε το κουμπί αναγνώρισης προσώπου, να σκανάρετε το πρόσωπο σας στην κάμερα, να εισάγεται τον αριθμό τηλεφώνου ή τον αριθμό ταυτότητά σας και στη συνέχεια, να πληκτρολογήσετε το ποσό της συναλλαγής και τον κωδικό πρόσβασης» εξηγεί ο Τζανγκ Μπαοτζίνγκ, διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Τράπεζας.

κάρτες στα ΑΤΜ

Ο Τζανγκ εκτιμά ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να εξαλείψει τον κίνδυνο αντιγραφής των τραπεζικών καρτών και παράλληλα να μειώσει την πιθανότητα να κρατήσει το μηχάνημα την κάρτα.

Το προσωπικό του τεχνολογικού τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας υποστηρίζει ότι το σύστημα αναγνώρισης προσώπου είναι ασφαλές επειδή απαιτεί να εισάγεις τον αριθμό ταυτότητας ή τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, οι φωτογραφίες των πελατών θα συγκρίνονται με εκείνες του δημόσιου συστήματος ασφαλείας. Επιπλέον οι υπέρυθρες κάμερες μειώνουν τον κίνδυνο παράνομων συναλλαγών.

Η Αγροτική Τράπεζα (ABC) δεν είναι η πρώτη τράπεζα στην Κίνα που εισάγει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Το 2015 η China Merchants Bank ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή στη νότια μητρόπολη Σεντζέν, ενώ το 2016 επέκτεινε τη νέα υπηρεσία σε περίπου 1.000 ΑΤΜ σε 106 πόλεις. Ωστόσο, η τεχνολογία αυτή έχει και την αρνητική της πλευρά, όπως το υψηλό κόστος συντήρησης και όχι μόνο.

«Πολλοί ηλικιωμένοι πολίτες ίσως δυσκολευτούν να εμπιστευτούν ή να συνηθίσουν αυτό το σύστημα ανάληψης χρημάτων» υποστηρίζει ο Γιάνγκ Γκαν από το Ινστιτούτο Έρευνας Smart City στην νοτιοδυτική επαρχία Γκουιτζόου. Εκτιμά όμως, ότι είναι θέμα χρόνου η τεχνολογία αυτή να ενσωματωθεί στην κοινωνία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Beijing Normal University παρουσίασε τον Απρίλιο τα πρώτα δοκιμαστικά συστήματα αναγνώρισης προσώπου, και επέκτεινε την χρήση τους σε όλους τους κοιτώνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί το 70% των φοιτητών, ενώ οι πρυτανικές αρχές έχουν ζητήσει επιπλέον μηχανήματα για τους νέους φοιτητές.

Στην Ελλάδα σήμερα το σύστημα ανάληψης χρημάτων γίνεται με κάρτα, ωστόσο, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη εφαρμογή να έρθει στο μέλλον και στη χώρα μας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share