Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που είχε "ανοίξει" σπίτια στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά

Τι έγινε;

21 Νοεμβρίου 2020 18:03
Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που είχε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει πολυμελής συμμορία που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά (Περιστέρι, Ιλιον, Χαϊδάρι, Καματερό και Κερατσίνι). Παράλληλα ένα άγριο περιστατικό σημειώθηκε χθες στα Καμίνια μεταξύ αλλοδαπών όπου ο ένας από αυτούς κατέληξε νεκρός.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στο Κερατσίνι, τα Άνω Λιόσια και τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, συνολικά 11 άτομα, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα δύο μέλη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα, τα οποία μίσθωναν από εταιρείες ενοικιάσεων, για μικρά χρονικά διαστήματα, καθώς επίσης και ιδιόκτητα οχήματα, τα οποία ήταν καταχωρημένα σε στοιχεία γυναικών, προκειμένου να μη κινούν υποψίες.

Σημειώνεται, ότι ενεργούσαν σε ομάδες, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεση τους, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες. Κυρίως πήγαιναν σε περιοχές και συνοικίες της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, με μικρή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών, ώστε να είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους.

«Χτυπούσαν» κυρίως ισόγειες οικίες, από τις οποίες αφαιρούσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικά ποσά. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, ρουχισμός, διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητα κάνναβης.

Κατασχέθηκαν, επίσης, 3 επιχειρησιακά αυτοκίνητα της οργάνωσης. Από την έως τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν 1 ληστεία και 21 περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συμπλοκή στα Καμίνια: Ανήλικος ένας από τους δύο συλληφθέντες για τον φόνο του 29χρονου

Μέσα σε λιγότερο απο δέκα ώρες οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ κατάφεραν να περασουν χειροπέδες σε δυο απο τους δράστες της αγριας σφαγής του Πακιστανού στα Καμίνια και να ταυτοποιήσουν άλλους δυο ανάμεσα τους και τους μαχαιροβγάλτες. Ο ένας μάλιστα απο τους συλληφθεντες είναι μόλις 17 ετών ενω ο δεύτερος 24.

Οι έρευνες συνεχίζονται και για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της ομάδας που χθες το μεσημέρι μπήκαν στο διαμέρισμα της οδού Αγίων Αναργύρων στα Καμίνια και με μαχαίρια και ρόπαλα δολοφόνησαν εναν 29χρονο και τραυμάτισαν σοβαρα εναν 25χρονο.

Η Ασφάλεια εκτιμά οτι πίσω απο το άγριο έγκλημα κρυβονται ξεκαθαρίσματα λογαριασμων ομάδων της Πακιστανικής μαφίας με φόντο παρανομα αλισβερίσια λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών. Στο στόχαστρο έχει μπει και το μεγάλο αφεντικό που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στην εξιχνιαση της υπόθεσης αξιοποιώντας το βίντεο της φρίκης που τράβηξε η ομάδα των Πακιστανων με τα ροπαλα αλλά και τη μαρτυρια του τρίτου τραυματία ο οποίος είναι ελαφρά με αποτέλεσμα να δώσει πολύτιμα στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Ενώ άλλο ένα φρικιαστικό έγκλημα έγινε πρόσφατα καθώς σκότωσαν 19χρονη έγκυο και της πήραν την καρδιά!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share