Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου!

Ποια η κατάσταση της υγείας του;

20 Νοεμβρίου 2020 09:03
Έκτακτο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για δεύτερη ημέρα νοσηλεύεται με κορωνοϊό στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του «Ευαγγελισμού» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Η κατάσταση του κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή και ελεγχόμενη, ενώ όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο είναι απύρετος. Στις 2 το μεσημέρι θα δοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Ο κ. Ιερώνυμος είχε τεθεί σε προληπτική καραντίνα στις 11 Νοεμβρίου, μετά τη διαπίστωση ότι κάποιοι συνοδικοί ιεράρχες είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό, μετά την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην οποία είχε προεδρεύσει. Άμεσα πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ο Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε τεστ όπου σε όλα βρέθηκε αρνητικός. Αντίστοιχος έλεγχος έγινε το περασμένο Σάββατο πριν από τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό. Σε τεστ είχε υποβληθεί και ο κ. Μητσοτάκης όπου και εκείνος είχε βγει αρνητικός. Έτσι η συνάντησή τους έγινε κανονικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στο πλαίσιο του συστηματικού ελέγχου του για την νόσο, υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ κορωνοϊού το βράδυ της Δευτέρας, οπότε διεγνώσθη θετικός, εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα και πυρετό 37,7. Για το λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία χθες το πρωί η μετάβασή του στον «Ευαγγελισμό».

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος ανέβασε πυρετό 38, χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις είναι ισχυρότατες και η διάθεσή του είναι πάρα πολύ καλή.

Ο κ. Κονιδάρης ανέφερε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει για το πότε μπορεί να εκτέθηκε στον κορωνοϊό ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς από τις ιχνηλατήσεις δεν προκύπτει κάτι. «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να ήρθε σε επαφή με το κρούσμα από το απόγευμα του Σαββάτου 14/11 μέχρι και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου», διευκρίνισε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share